bűncselekmény

04.
27.
16:34

Kapcsolati erőszak: mostantól applikáció is segítheti az érintetteket

A kapcsolati erőszak áldozatait segítő applikációt mutatott be a Vodafone Alapítvány. A Bright Sky HU mobilalkalmazás már elérhető a legnagyobb app áruházakban, androidos és iOS-es készülékekre egyaránt letölthető. Az applikáció nemcsak a bántalmazó kapcsolatban élők számára jelenthet hatékony segítséget, hanem a közvetlen környezetük számára is hasznos információkat ad a segítségnyújtásról.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
21.
17:51

Nagy csalás miatt nyomoznak a Nemzeti Örökség Intézeténél

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Dunántúli bűnügyi igazgatósága egy ügyben, ami érinti a Nemzeti Örökség Intézetet is - árulta el Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákos országgyűlési képviselő kérdésére.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
19.
09:23

Háromszor tört be ugyanabba a csárdába

A Bajai Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 decemberében és 2021. január 1-én egy Baja környéki községben háromszor tört be ugyanabba a csárdába, ahonnan szeszesitalokat lopott.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
16.
12:29

A fiktív számlázás mestereire csapott le a NAV - milliárdokat csaltak el

Egy rendkívül szervezetten és konspiratív módon működő, több helyszínen titkos irodát is fenntartó, bűnszervezetként működő számlagyár ügyében akciózott április 14-én a NAV a bevetési egységével és a TEK közreműködésével. Dokumentumokat és adattárolókat foglaltak le, több mint 60 gyanúsítottat hallgattak ki. A bűnszervezet az eddigi adatok alapján több mint hatmilliárdos kárt okozott az állami költségvetésnek.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
11.
08:27

Illegális gyógyszerraktárra csapott le a rendőrség

Mintegy 300 millió forint értékben foglaltak le tisztázatlan eredetű gyógyszerkészítményeket az újbudai nyomozók, egy férfit elfogtak - közölte honlapján a rendőrség.

Szerző(k): Szepesi Anita