bank

05.
27.
17:02

Mennyire extra az extraprofit?

A kormány által bejelentett extraprofitadók alapja a gazdasági adatok alapján bizonyos szektorokban körvonalazódó profitnövekedés. De mennyire extra az extraprofit? Az Opten az érintett ágazatokat elemezte az elmúlt évek pénzügyi adatai alapján.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
27.
11:15

Folytatódik a fúzió a Bankholdingnál

Egyesül a Budapest Alapkezelő és MKB-Pannónia Alapkezelő, a jogutód társaság 2022. szeptember 1-én kezdi meg működését. Az egyesüléssel létrejövő alapkezelő által kezelt vagyon megközelíti az 1.200 milliárd forintot.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
26.
18:24

Miért nem fizetnek különadót a kaszinós cégek?

Furcsa, hogy a kaszinókat nem sújtja a különadó, pedig ha valahol, hát ott extra profit keletkezik - mondta Vadász Iván adószakértő az ATV Híradóban. Úgy véli, a ma bejelentett 800 milliárd forintos különadót végső soron az emberek fizetik meg, hiszen az érintett cégek beépítik áraikba az elvont tételeket.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
26.
16:29

Így változik a tranzakciós illeték

A tranzakciós illetéket a kormány az értékpapír-tranzakciókra is kiterjeszti, az illeték felső határát pedig tranzakciónként a jelenlegi 6 ezer forintról 10 ezer forintra emelik – mondta el Nagy Márton, hogy mitől várják, hogy a tervezett 232,5 milliárd forint helyett még 50 milliárd forint pluszbevételre tegyenek szert.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
15:59

Ki nem találná, kik veszik át a Sberbank hitelállományát

Az MKB Bank Nyrt. megállapodást írt alá a Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint kitettségű hitelportfóliójának megvásárlásáról – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 ezer lakossági és mintegy háromezer vállalati ügyféllel bővül a Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó résztulajdonában lévő bank ügyfélköre.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
26.
14:44

A Gránit Banknál úgy látják, a bankadó mindenkinek jó

Eddigi legsikeresebb évét zárta a Gránit Bank 2021-ben és az idei év első négy hónapja is terven felüli számokat hozott.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
26.
14:21

Szerda este már kihirdették a különadókat

Az elhúzódó háborúval és az uniós szankciókkal indokolta Orbán Viktor, hogy szerda este bejelentette, hogy különadókat vetnek ki több szektorra, valamint hogy létrejön egy honvédelmi és egy rezsivédelmi alap, a jól menő cégek többletjövedelmét ide irányítja a kormány.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
12:45

Lyukfoltozgatás vagy elővigyázatosság: így látják a szakértők az új különadókat

Orbán Viktor új szektorális különadókat jelentett be, amelynek részleteit a napokban fogja megismerni a nyilvánosság. Megkérdeztünk szakértőket és érintetteket is, egy valami biztosan kijelenthető, mégpedig, hogy drasztikusan eltér a lépés megítélése.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
26.
10:25

Mészáros Lőrinc bankjának jól ment az idén

Erős negyedévet zárt az MKB Bank, amely 29,0 milliárd forint nyereséget ért el. A pénzintézet egyaránt növelte betét- és hitelállományát, és sikeres volt mind a lakossági-, mind a vállalati ügyfelek körében.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
25.
10:39

Dollármilliárdokról kell lemondani a bankoknak

Az amerikai bankok profitja 22,2 százalékkal csökkent az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest - áll az amerikai szövetségi betétbiztosítási társaság (FDIC) jelentésében.

Szerző(k): Csernátony Csaba