bank_of_america

06.
17.
14:42

Lassan lehet aggódni egy komolyabb zuhanás miatt

A befektetők nagyon utálják a készpénzt és a kötvényeket, s ezért már veszélyesen keveset tartanak belőlük. Annyira, hogy az már egy komolyabb tőzsdei áresésnek is megágyazhat egy friss alapkezelői felmérés szerint. Az első számú ellenség az infláció lett.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
19.
13:02

Dúl az optimizmus, ebből még baj is lehet

Csúcsra jár az optimizmus a befektetők körében a gazdaságok újranyitásával párhuzamosan, azonban nagyok az inflációs félelmek is. Ez akár a nagy befektetési slágerek relatíve elértéktelenedéséhez is vezethet. Évek óta először ráugrottak a brit eszközökre, de Európa is kedvelt a Bank of America szerint.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
15.
11:51

Még egy dolog jött, amitől jobban félnek a Covid-válságnál

A kötvénypiaci viharok, az emelkedő infláció mellett még áprilisra újabb olyan dolog került a befektetők látómezejébe, amitől jobban tartanak már, mint a koronavírus-járványtól. Ez pedig az esetlegesen növekvő adók - derül ki a Bank of America friss alapkezelői felméréséből. Brutálisan jó hangulat uralkodik a tőzsdéken.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
10.
14:55

Történelmi mennyiségű pénz ömlött a tőzsdékre az elmúlt hónapokban

Tényleg kezd mániás kereteket ölteni a tőzsdéken uralkodó a részvényvásárlási láz. Az elmúlt öt hónapban annyi pénz érkezett a részvényalapokba, mint az azt megelőző 12 év során összesen.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
24.
16:10

Öntik a pénzt a bankok a fosszilis enegriahordozókba, hiába ígérgettek

Egy új tanulmány szerint a világ bankjait a valóságban nem nagyon izgatja a klímaváltozás elleni harc. A párizsi klímaegyezmény aláírása óta ugyanis a legnagyobbak továbbra is elképesztő nagyságrendű, és egyre növekvő összegekkel finanszírozzák a fosszilis energiahordozók kitermelésével foglalkozó cégeket.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
23.
19:24

Íme a brexit sok kicsi nyertese

Nincs egyértelmű egyedüli győztese annak, hogy a brexit miatt egy csomó munkahely a pénzügyi szektorban átköltözött a kontinensre. E helyett Európában több város is egyszerre profitált a britek kiválásából. Ez még változhat.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
17.
14:57

A Covid-félelem már a múlté, új ellenség támad

Egy év után első ízben történik meg az, hogy a profi befektetők jobban tartanak valamitől, mint a Covid-járványtól. A legnagyobb kockázattá az infláció és egy kötvénypiaci összeomlás váltak.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
02.
24.
19:02

Elképesztő módon tombol a tőzsdeőrület Amerikában

A tavalyi mélypont óta már 75 százalékkal emelkedett a vezető amerikai részvényindex, azonban sok elemző szerint ez még csak egy további masszív hegymenet kezdete a Wall Street-en. Gyakorlatilag mindenki részvényt vásárol, aki él és mozog, a kisbefektetőktől kezdve a hagyományos alapokon és hedge fundokon át az átlagos amerikai cégekig. Senki sem hisz az áresésben, az visszafogottabbak szerint szerint pont ez kéne, hogy óvatosságra intsen.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
02.
18.
07:08

Túlságosan rózsaszínnek tűnik a járvány utáni jövő, ebből még baj lehet

A befektetők elképesztően optimisták a globális gazdaság és a vállalatok kilátásaival kapcsolatban. A Bank of America friss alapkezelői felmérése szerint nagy és masszív gazdasági fellendülést várnak a profik a következő egy évre és ennek megfelelően jól be is vásároltak mindenből, ami profitot hozhat. Ebből még gond is lehet.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
01.
20.
18:59

Túlfeszítették a húrt, hamarosan durranhat a tőzsdei lufi

A befektetők olyan szélsőségesen optimista hangulatban kezdték az évet, hogy az könnyen egy komolyabb eséshez vezethet. Amitől nagyon fél mindenki, az az oltási programok akadozása - derül ki egy friss felmérésből.

Szerző(k): Lovas-Romváry András