bayer

09.
01.
17:16

Bőszen költenek a nagy techcégek EU-s lobbizásra

Az Apple állítólag több mint 3,5 millió eurót (kb. 1,22 milliárd forintot) költ az Európai Unió intézményeinél folytatott lobbitevékenységre, miközben az üzleti tevékenységének különböző részeit érintő trösztellenes vizsgálatok sorát éli át.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
28.
07:42

Azonosíthatták az endometriózist okozó gént, új gyógyszert fejleszthetnek ki

Világszerte 190 millió nő szenved endometriózisban, mégis kevés kutatás foglalkozott eddig a betegséggel, még kevesebb gyógymód állt rendelkezésre. Most kutatóknak sikerült azonosítaniuk azt a gént, amely szerepet játszhat a kórkép kialakulásában, ezzel együtt pedig találtak egy ígéretes gyógyszerjelöltet is, ami segíthet a betegeken.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
19.
22:00

Előregyártott betonelemeket előállító ütemet avattak

A magyar tulajdonú Bayer Construct cégcsoporthoz tartozó Viastein Kft. meglévő térkőgyára mellett megindította a termelést az új betonelem előregyártó üzemében a biharkeresztesi Ipari Park területén - közölte a cég az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
08.
09:48

Jól megbüntette a MNB a CIG volt vezetőit

Az MNB összesen 36 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a CIG EMABIT három korábbi felsővezetőjére és két korábbi, illetve egy jelenleg is a biztosítónál szakmai vezetőként foglalkoztatott személyre a biztosító olaszországi határon átnyúló kezesi és garanciabiztosítási tevékenységhez kötődő személyi felelősségük miatt. A

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
09.
09:44

Mészáros Lőrincék újabb lépést tettek a teljhatalom felé a magyar biztosítóban

Megvásárolja a Mészáros Lőrinc és Keszthelyi Erik érdekeltségébe tartozó Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. a Bayer József érdekeltségébe tartozó Vinton Kft. pakettjének egy részét a CIG Pannónia Életbiztosítóban. Bayert és csapatát Mészárosék a nyáron már eltávolították a biztosító vezetőségéből, nemrég pedig bepereltek több egykori vezetőt, akiket szerintük felelősség terhel a biztosító olaszországi veszteségeiért.

Szerző(k): Herman Bernadett
07.
22.
16:50

Újabb fontos kérdésben dönthetnek Mészáros Lőrincék a CIG-nél

Személyi kérdések mellett a CIG Pannónia biztosító alaptőkéjének a leszállítása is szóba kerülhet a közgyűlésen.

Szerző(k): Herman Bernadett
07.
16.
15:16

Mészáros nekiment egy másik milliárdosnak: dörzsölhetik a markukat a kisrészvényesek

A kisbefektetők egyelőre a legnagyobb nyertesei annak, hogy Mészáros Lőrinc cége, az Opus Global Nyrt. bejelentette: lecserélné a CIG Pannónia Életbiztosító vezetését. A spekulánsok nagyra növő, terjeszkedő hazai biztosító képét látják az üveggömbjükben, egy hét alatt hatalmas forgalomban meg is duplázták az árfolyamot.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
17.
16:40

Súlyos bírságot fizethet a Bayer gyógyszeróriás

Pert vesztett a Bayer német gyógyszer- és vegyipari óriás, valamint német versenytársa a BASF abban az eljárásban, amelyet egy Bill Bader nevű gazdálkodó azért indított, mert állítása szerint a két cég által gyártott dikamba tartalmú gyomirtó okozta a 405 hektáron termesztett barackfái pusztulását - írta az Index a BBC hírére hivatkozva.

Szerző(k): Szepesi Anita
08.
15.
10:27

Kopogtat a válság? - ezt mutatja a statisztika

Az előző havihoz képest csökkent júniusban a német feldolgozóiparban a foglalkoztatottak száma a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön publikált kimutatása szerint - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
03.
08:48

Ausztria szembeszállt az EU-val - hol késik a magyar kormány?

Ausztria az EU-ban elsőként betiltotta az egyes gyomirtók összetevőjeként használt, feltételezett rákkeltő hatása miatt vitatott glifozátot. Miután a hatóanyag uniós szinten engedélyezett, újra felerősödhetnek a vegyi anyagról szóló és még el sem csitult viták.

Szerző(k): Tóth László Levente