beruházás

05.
26.
16:10

Még nincs pontos lista, mely beruházásokat halasztják el

Gulyás Gergely szavai szerint már elkezdett beruházásokat nem állít le a kormány, de még el nem kezdett projekteket elhalasztanak. Pontos listát egyelőre nem tudott mondani a miniszter, mivel még csak egy körülbelüli lajstromot állított össze a kormány az elhalasztásra kerülő beruházásokról.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
24.
08:47

Könnyű elhibázni a magyar kormányok kedvenc projektjét

Az infrastruktúra-beruházások a fejlett országokban manapság inkább a gazdaság élénkítését szolgálják, mint sem a gazdaság fizikai környezetének javítását, de ettől még lehet hasznuk az utóbbi téren is, ha kellően átgondoltak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
23.
12:56

Szlovák tulajdonú győri cég tervezheti a bajai uszodát

A győri TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft. tervezheti a bajai sportuszodát és élményfürdőt, nettó 785 millió forintért. A nyertes cég - amely 2012-ben alakult és bőven el van látva közpénzes megrendelésekkel - tulajdonosai tavaly decemberben Szlovákiába tették át a székhelyüket.

Szerző(k): Németh Géza
05.
23.
10:40

Még többet csúszik és még drágább lesz a britek Paks II.-je

Az Egyesült Királyságban épülő Hinkley Point C atomerőmű a francia építő és a brit megrendelő számára is az a tipikus - vagyis: kifelé mosolygós és kebeldöngetős, befelé azonban egyre inkább szűkölős, feszengős - beruházási sztori, amiről akkor is sok tanulságos dolog megírható, ha éppen aktuálisan úgy tűnik, hogy minden rendben van. A szigetország legutolsónak tartott ilyen beruházásával kapcsolatban azonban már megint nincs szélcsend - és ez rossz hír minden atomerőmű építéssel kacérkodó országnak.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
23.
09:30

Fityisz a kormány orrára: nőtt a külföldi tőke súlya Magyarországon

Az elmúlt években csökkent a hazai tulajdonú vállalatok szerepe a magyar gazdaságban, ráadásul ha a külföldi tulajdonos osztalékot vesz ki a cégéből, akkor nem keletkezik Magyarországon adófizetési kötelezettsége, míg a magyarnak igen.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
20.
12:06

Milliárdokkal lesz drágább a százhalombattai sportcsarnok

Két cég, az EB Hungary Invest Kft., valamint a Thermo Épgép Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. építheti meg a városi multifunkciós sportcsarnokot Százhalombattán, nettó 6 milliárd 52 millió forintért. A becsült ár 3 milliárd 599 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
05.
19.
17:15

Marad a lassúzás a fontos magyar-szlovák vasútvonalon

Egyelőre nincs pénze a szlovákiai kormánynak arra, hogy felújítsák a Pozsony-Kormárom vasúti szakaszt, ami igen rossz állapotban van, miközben ez az ország egyik legforgalmasabb útvonala.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
19.
11:12

Eddig csak beszéltek róla, de most tényleg megindult a nagy hazavándorlás

Hiába a recesszió fenyegető réme, az amerikai cégek masszívan növelték az első negyedévben beruházásaikat. Ennek oka, hogy a beszállítói láncok akadozása miatt ténylegesen megkezdték ellátási láncaik lerövidítését, masszívan telepítik haza beszállítói kapacitásaikat. A deglobalizáció lehet az évtized meghatározó jelszava.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
18.
08:22

Sötét árnyék vetül az egyik nagy magyarországi presztízsberuházásra

Kínos közjáték színezi az egyik legnagyobb magyarországi presztízs beruházást, miután egy dél-koreai cég magyar lerakata nem tud fizetni a beszállítóknak az elvégzett munkáért. A bajba jutott vállalkozások nem értik a dolgot.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
17.
12:31

Kávéfőzésben is nagyhatalom lesz Románia

Egyfajta "aranyháromszöget" akar létrehozni az olasz De'Longhi romániai üzemeiből, amelynek egyik csúcsán az az új gyártóbázis helyezkedik majd el, amelyben kávéfőzőket fognak gyártani.

Szerző(k): Komócsin Sándor