beruházás

05.
07.
07:08

Új beruházók menthetik meg a vidéki várost

Egy 1,3 milliárd forint összegű barnamezős beruházást követően, három új cég betelepülésére számíthat Ózd, így mintegy 550 új munkahely jöhet létre 2022-ig a borsodi városban – jelentette be a közelmúltban a térség országgyűlési képviselője. A beruházás támogatásáról kormányhatározat is született, viszont még mindig sok a nyitott kérdés. Az biztos, hogy ráfér a fejlesztés a városra, ugyanis két vállalat is kivonult a közelmúltban, így több mint 1800 ember munkahelye vált bizonytalanná, vagy szűnt meg teljesen.

Szerző(k): Kónya Ádám
05.
06.
17:44

Nagy dobásra készül Románia

"Óriási előrelépést" tett a kolozsvári önkormányzat a tervezett városi metró megépítése felé. Elnevezték a 20 kilométeres vonal 19 állomását. A metró jelképesen Mócföldtől az Egyesült Európáig fog közlekedni.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
06.
11:31

Egyértelmű nem a kormánynak a budapestiektől a Fudan egyetemre

A budapestiek döntő többsége nem ért egyet a fővárosban létesítendő kínai egyetem gondolatával - ez derült ki az Opinio Intézet által készített reprezentatív felmérésből, amelyenek eredményét a Euronews közölte.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
05.
20:57

666 millió forinttal nőttek a dubaji világkiállításra szánt magyar pavilon költségei

666 millió forinttal nőttek a dubaji világkiállításra szánt magyar pavilon költségei - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
05.
12:51

Így is lehet céges szülinapot ünnepelni: elköltenek 12 milliárd forintot

Jelentős beruházásokkal fejleszti tevékenységét Magyarországon a Gebrüder Weiss (GW) szállítmányozó és logisztikai cég - jelentette be Thomas Schauer, a GW délkelet-európai régiójának vezetője szerdán, online sajtótájékoztatón.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
05.
11:00

Fudan egyetem: így cselezné ki Budapestet a kormány

Egy kedd este közzétett kormányhatározat új helyzetet teremtene a kínai Fudan Egyetem beruházásának megvalósítása ügyében. A kormány most azt találta ki, hogy úgy rajzolnák át a térképet, hogy a beruházás ne érintsen önkormányzati telkeket.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
23:13

Ilyen fejlesztéseket végeznek a Velencei-tónál

Újjáépülnek a vendégmólók és megújulnak a közforgalmú hajóállomások a Velencei-tavon a kormány támogatásának köszönhetően – tájékoztatta a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVTFT) kedden az MTI-t.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
19:00

Szijjártó: közel kilencmilliárdos fejlesztést indít a Flextronics Kft.

Közel 9 milliárd forintos beruházással - ebből 3,6 milliárdos állami támogatással -, 120 új munkahelyet teremtve, hosszú távú stabilitást biztosító autóipari beruházást valósít meg Zalaegerszegen és Sárváron a Flextronics International Kft. (Flex) - jelentette be kedden a zalai megyeszékhelyen Szijjártó Péter.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
18:38

Fémilliárd forintos állami támogatást kapott egy zalaegerszegi cég

A járvány ellenére sikerült a tömeges munkanélküliséget megelőzni, és a beruházások mértékét növelni azzal, hogy a 2010-ben választott gazdaságpolitikának megfelelően nem szociális-, hanem beruházási alapon adott támogatást a kormány; "sikeres volt az előzés a kanyarban" - jelentette ki Szijjártó Péter kedden Zalaegerszegen az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
16:25

OECD: tavaly 15 éves mélypontra esett az FDI globálisan

Tavaly 34 százalékkal csökkentek, és ezzel 15 éves mélypontra estek a külföldi közvetlen tőkebefektetések (FDI) a világon - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna