bet

04.
12.
20:22

Koronavírus: egyre több gyerek, köztük pár hetes csecsemők is kórházba kerülnek

A járvány harmadik hullámában a háziorvosok is egyre többször találkoznak súlyos koronavírus szövődményekkel gyermekeknél - mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az RTL Híradónak.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
12.
17:48

Csökkenéssel zárt a budapesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 508,16 pontos, 1,16 százalékos csökkenéssel, 43 267,25 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 8,7 milliárd forint volt, a vezető részvények csökkentek az előző napi záráshoz képest.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
12.
14:46

Kelet-európai kutyaszaporítók beteg állatai árasztják el Bécset

A koronavírus-járvány kezdete óta jelentősen megnőtt a kutyakölykök iránti kereslet az osztrák fővárosban. Ezzel párhuzamosan 40 százalékkal nőtt a Bécsi Állatorvostudományi Egyetemen parvovírussal kezelt kutyakölykök száma. Sokan ugyanis az internetről, kelet-európai szaporítóktól rendelik meg az új családtagot. A Bécsi Állatvédelmi Ombudsmani Hivatal és az Állatorvostudományi Egyetem most közösen figyelmeztet a veszélyre az osztrák főváros kereskedelmi irodájának közleménye szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
12.
09:10

Budapest maradt, ahol volt

Stagnálással indul a hét a budapesti börzén.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
11.
18:50

Orosz vakcina: csak kampánytrükk a német beszerzés a francia kormány szerint

Clément Beaune francia Európai-ügyi államtitkár "kommunikációs trükknek" nevezte vasárnap azt, hogy Németország tárgyalást kezd Oroszországgal az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen kifejlesztett Szputnyik V orosz vakcina beszerzéséről kétoldalú alapon, az Európai Uniótól függetlenül.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
11.
18:07

Kitört a vírus negyedik hulláma, vörös riasztás Iránban

Tíz napra lezárták Irán nagy részét a koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében - tájékoztatott a helyi állami média.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
11.
15:51

Koronavírus elleni gyógyszerrel álltak elő az oroszok

Oroszországban szabadalmaztak egy új, MIR-19 elnevezésű koronavírus elleni gyógyszert - jelentette be vasárnap a szert fejlesztő Szövetségi Orvosbiológiai Ügynökség (FMBA) Immunológiai Intézete.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
11.
14:55

Nagyvonalú lépésre készülnek a horvátok a turistákkal szemben

A horvát idegenforgalmi minisztérium részben fedezné a koronavírustesztek árát azon turisták esetében, akiknek hazatéréskor negatív tesztet kell felmutatniuk a határon - mondta Nikolina Brnjac tárcavezető vasárnap az RTL horvát kereskedelmi televíziónak adott interjújában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
11.
14:39

Vakcinák: Kína megrendítő beismerést tett a hatékonyságról

„Nem túl magas” a hatékonysága a jelenleg használt kínai koronavírus-elleni vakcináknak – mondta szombaton egy konferencián a kínai járványügyi központ vezetője. Az AP tudósítása szerint Gao Fu kijelentette, hogy most már hivatalosan is vizsgálják annak lehetőségét, hogy más technológiával működő oltóanyagokat is használjanak az immunizáció során.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
11.
10:03

Koronavírus: újabb, súlyos következményről számoltak be a kutatók

Neurológiai, pszichológiai jellegű problémákkal küzd a koronavírusból felépülők 34 százaléka még fél évvel felgyógyulását követően is - idézi a Lancetben publikált kutatást az Infostart.

Szerző(k): Szepesi Anita