beteg

05.
06.
21:44

Németország döntött: az oltottak visszakapják az életüket

Németországban két vakcina után mindenki visszakapja az életét, a Bundestag úgy döntött, a teljesen beoltottak és a gyógyultak a hétvégétől számos könnyítést élvezhetnek, megszűnik a kijárási tilalmuk és a kapcsolattartási korlát - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
17:16

Már a Mount Everest alaptáborát is elérte a koronavírus

Több hegymászó is koronavírusosnak bizonyult a Mount Everest alaptáborában, bár a nepáli kormány szerint az Everesten nincsenek fertőzések. Legutóbb például egy lengyel hegymászó, Pawel Michalski írta Facebook-bejegyzésében, hogy már 30 embert evakuáltak az alaptáborból, és nekik pozitív is lett a teszteredményük. Az Everest ER, a hegymászókat segítő önkéntes szervezet azt mondta, néhány hegymászó a sátrában karanténozza el magát - írja a Travelo.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
13:18

Új módot találtak az oroszok a koronavírus-oltásra

Orosz tudósok egy viszonylag kis létszámú kísérlettel igazolták azt a feltételezést, hogy a gyermekbénulás elleni vakcina védelmet nyújthat a koronavírus-fertőzés ellen.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
06.
10:05

Post-covidos betegek árasztják el a rendelőket

Megtízszereződött a Covid-szövődményekkel orvoshoz fordulók aránya az Affidea Magyarországnál. Sok olyan volt beteg is post-Covid tünetektől szenved, akinek semmilyen szerve nem károsodott a fertőzés alatt.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
06.
08:00

Koronavírus: Így gyorsítható a nyitás

Bár Magyarországon elindult a gazdaság fokozatos újranyitása, elérhetők a szolgáltatások és hosszabb ideig lehet látogatni az üzleteket, sokan még bizalmatlanok, kerülik a találkozást másokkal zárt térben. A nyájimmunitás elérése még messze van, kevesebb, mint 4,5 millió ember regisztrált az oltásra, a gyerekek oltóanyagának kifejlesztése pedig tesztfázisban van. A megoldást a levegő sterilizálása jelentheti.

Szerző(k): Szász Péter
05.
05.
21:52

Hatszor vitte mentő a kórházba a rákbeteget, de helyhiányra hivatkozva mindig hazaküldték

Egy 43 éves versegyház, végstádiumú rákos asszonyt hatszor vitt mentő a kórházba az utolsó hónapokban, de a Covid miatti helyhiányra hivatkozva mindig hazaküldték - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
05.
19:37

AstraZeneca-oltás és hazai trombózisos esetek - reagált a gyártó

Az AstraZeneca oltás után előforduló trombózisos esetekben érintetteket arra kéri a gyártó, hogy minden esetben tegyék meg a mellékhatásokkal kapcsolatos bejelentést a hatóság vagy vállalat elérhetőségein, melyet követően minden egyes esetet részletesen kivizsgálnak - olvasható az AstraZeneca friss állásfoglalásában.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
05.
15:31

Kiderült, kik élhetnek nagyon sokáig

Különleges genetikai hátterüknek köszönhetően élnek egyes emberek akár több mint 105 évig is - állapították meg olasz kutatók.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
05.
08:44

Koronavírus: megérkeztek a legfrissebb adatok - közel 154 millióan fertőződtek meg összesen

Az elmúlt huszonnégy órában több mint 780 ezer új esetet regisztráltak világszerte.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
03.
12:25

Impotencia lehet a koronavírus szövődménye

A betegség természete miatt fokozza a merevedési zavar kialakulásának kockázatát, ha valaki átesik a koronavírus-fertőzésen. Ez nagyrészt azzal magyarázható, hogy a kór a szívérrendszert is megtámadhatja, valamint rontja a szervezet oxigénellátását. Arra, hogy hasonló hatása lenne a védőoltásoknak - ami a neten terjedő elmélet, - egyelőre tudományos megalapozottsága nincs.

Szerző(k): Szabó Dániel