betegellátás

04.
12.
20:22

Koronavírus: egyre több gyerek, köztük pár hetes csecsemők is kórházba kerülnek

A járvány harmadik hullámában a háziorvosok is egyre többször találkoznak súlyos koronavírus szövődményekkel gyermekeknél - mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az RTL Híradónak.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
06.
15:32

Koronavírus: részletesebb adatokat, helyszíni tudósításokat kér az orvosi kamara

A járvány reális megítélése és a hatékony védekezés érdekében szükség lenne a Covid-19 betegség objektív adatainak, mérőszámainak területi bontás szerinti részletesebb publikálására és szélesebb körben lehetővé kellene tenni a média számára a kórházakból, járványügyi ellátó helyekről való reális tudósítást, az egészségügyi dolgozók számára pedig a szabad megnyilvánulást - írja a döntéshozókhoz fordulva friss Facebook-posztjában a Magyar Orvosi Kamara (MOK).

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
02.
10:17

Járványhatás: őrületesen megnőttek a műtéti várólisták

Öt, de akár tízszer annyi ideig is várni kell egy-egy műtétre, mint akárcsak fél évvel ezelőtt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) nyilvános adatai szerint. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint nem tudni, mekkora kapacitás marad a járvány után az egészségügyben, hogy ezt a hátrányt ledolgozzák - írja a 168.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
31.
21:48

Húszezerrel több egészségügyi dolgozó kellene a jelenlegi helyzetben

Ha felelőtlenek vagyunk, és bulizunk húsvétkor, nem lesz elég az egészségügyi személyzet – figyelmeztetett a Magyar Kórházszövetség elnöke az Infórádiónak nyilatkozva. Ficzere Andrea hozzátette: már most is csak abban az esetben tudják a megfelelő működést biztosítani, ha a beáramló betegek száma csökken. Az EMMI az ATV híradónak azt írta: az egészségügyi ellátórendszer felkészült a kórházi betegek és a lélegeztetett betegek számának növekedésére.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
29.
14:10

Egyre elfogadottabb egy eddig zavaró formájú egészségügyi ellátás

A korábban sok orvos és beteg számára zavaró videós konzultáció a Covid-19 pandémia hatására egyre inkább elfogadottá vált, a Deloitte előrejelzése szerint pedig a járvány után is népszerű marad ez a forma, részben mert a betegek megszerették, részben mert óriási üzlet.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
29.
11:34

Háziorvosok átirányítása: több kárt okozhat, mint amennyi a haszna lehet

Nem tudni, hány háziorvost irányítottak át eddig kórházakba, de a Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke szerint egyet sem kellene, mert ezzel nemcsak az oltások beadása lassulna, hanem félő, hogy még több covidos beteg kerülne kórházba. A háziorvosok szerint az átirányításból több lehet a kár, mint a haszon - írja 168.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
26.
19:32

Háziorvosok Online Szervezete megállapodott a Kórházi Főigazgatósággal a háziorvosok berendelhetőségéről

A Háziorvosok Online Szervezetének sikerült megállapodni a Kórházi Főigazgatósággal abban, hogy csak végső esetben rendeljék be a háziorvosokat - mondta el az ATV Start című műsorában Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének alapítója.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
23.
17:46

Járvány: át kell szervezni a fekvőbeteg-ellátást Veszprém megyében

Az ATV Híradó birtokába került az Országos Kórházi Főigazgatóság utasítása alapján született, Veszprém megye egészségügyi ellátásának átszervezését célzó, helyi mentőszolgálatnak címzett levél. Ebből kiderül, hogy van akit 20, 30 vagy akár 50 kilométerre kell szállítani ellátásért.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
23.
15:27

Szerdától leáll a járóbeteg szakellátás a hatvani kórházban

Leáll a járóbeteg szakellátás a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben március 24-től - jelentette be az intézmény a Facebookon.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
22.
19:25

Súlyos a helyzet: drámai felhívást adott ki az orvosi kamara a következő hetekre

Hetente maximum lehetőleg csak egyszer menjünk vásárolni, ne plázázzunk a barkácsáruházakban, ha lehet, mellőzzük a tömegközlekedést, ne találkozzunk barátainkkal, szeretteinkkel, ne most menjünk a közkedvelt parkokba kirándulóhelyekre. Maradjon el az idei húsvéti rokonlátogatás, locsolkodás, mert a találkozások csökkentése, a távolságtartás, a helyes maszkviselés és a kézmosás most emberéletek számában mérhető személyes felelősség - írja a súlyosbodó járványhelyzetre, a covid-halálozási világranglista első helyére reagáló közleményében a Magyar Orvosi Kamara (MOK).

Szerző(k): Szepesi Anita