betegség

04.
21.
08:55

Koronavírus: 207 új áldozat, 2527 fertőzött

Szerda reggelig 24 óra alatt 2527 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, további 207 életet követelt a koronavírus-járvány. A beadott oltások száma megközelítette a 71 ezret.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
20.
14:43

Felfüggeszthetik a nyugdíját annak, aki a vírus miatt költözik, erre érdemes figyelni!

„Felfüggesztették nyugellátásomat” – panaszolta az adózóna.hu egyik olvasója, ezzel pedig nincs egyedül a járvány miatt történő tartózkodási hely változások miatt. Az eljárás jogszerűségéről Winkler Róbert nyugdíjszakértő tájékoztatott.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
19.
14:04

Koronavírus: Ukrajnában 40 ezer halálos áldozatot követelt a járvány

Ukrajnában hétfőre a korábbi napokénál jóval kevesebb, mintegy 6500 ezer új beteget jegyeztek fel, az átmeneti visszaesésnek viszont általában az az oka, hogy hétvégenként kevesebben fordulnak orvoshoz, és kevesebb tesztet végeznek, a halálos áldozatok száma viszont a járvány tavaly tavaszi kezdete óta mostanra elérte a 40 ezret.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
19.
12:48

Bármikor meghalhat Navalnij

Támogatói szerint Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, a demokratikus ellenzék vezére katasztrofális egészségi állapota miatt, bármelyik percben elvesztheti az életét.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
19.
07:22

Koronavírus: megjöttek az új adatok

Bár az előző napokhoz képest csökkent az új esetek száma, továbbra is nagyon gyorsan terjed a járvány világszerte.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
18.
15:39

Kiütötte a harmadik hullám az oltásbajnokot

A chilei vezetés januárban úgy ünnepelte az országot, mint oltási világbajnokot, ennek ellenére a járvány második hulláma után gyorsan megérkezett a harmadik, és megtöltötte a kórházakat és az intenzív osztályokat. Vannak, akik a használt oltóanyagok hatásosságát kérdőjelezik meg, mások szerint a nagy oltási kampányban túlságosan is egy lóra tett a kormány.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
18.
07:20

Orvosa szerint Navalnij bármelyik percben meghalhat

A harmadik hete éhségsztrájkoló, börtönbe zárt Alekszej Navalnij ellenzéki politikus egészségi állapota rohamosan romlik, és „bármelyik percben meghalhat” – közölte szombaton a 44 éves ellenzéki aktivista, politikus egyik orvosa. Jaroszlav Asihmin a családtól kapott vizsgálati eredményekre hivatkozva azt állítja, hogy Navalnij káliumszintje vészesen magas, ami szívleálláshoz vezethet, megemelkedett kreatininszintje pedig veseproblémákról árulkodik - írja a hvg.hu az MTI híre alapján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
19:53

Koronavírus: veszélyben a túlsúlyos kamaszok

A túlsúlyos kamaszoknak van szükségük intenzív kórházi kezelésre, ha elkapják a koronavírust - mondta Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója az RTL Híradónak.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
16.
13:21

Fél évre növelnék a Pfizer és a Moderna két vakcinája közt a beadási időtartamot a franciák

A francia orvostudományi akadémia azt javasolja, hogy hat hétről hat hónapra növekedjen a Pfizer/BioNTech és a Moderna koronavírus elleni vakcinák két dózisának beadása közti időtartam az 55 évnél fiatalabbak esetében annak érdekében, hogy minél többen megkaphassák az első oltást.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
12:55

Veszedelmes vírusmutációt mutattak ki Indiában

Új, kettős mutációjú vírusvariánst mutattak ki Indiában. Különös aggodalomra adhat okot az, hogy egy olyan új vírus-változatot mutattak ki a fertőzöttekben, amelyiknél a vírus tüskefehérjéje nem egy, hanem két helyen is mutálódott, ezáltal gyorsabban és könnyebben tud fertőzni - írja a Magyar Hang.

Szerző(k): K. Kiss Gergely