beva

05.
15.
08:31

A bevásárlókocsik hete jön Magyarországon?

Hosszú hétvége lesz a következő pünköshétfő miatt, ez pedig a boltoknak is jól jöhet.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
09:46

Figyelem, már csak pár nap, és lejár az adóbevallási határidő!

Az szja-bevallási tervezetek március óta elérhetők, azokat még érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek tervezetének kivételével – május 20-án automatikusan bevallássá válik - figyelmeztet a NAV.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
04.
11:17

Beteg gyerekek és állatmenhelyek örülhetnek a magyar adóforintoknak

Az adójuk 1+1 százalékát felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek, legtöbben gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják az adóforintokat - adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
22:17

Hatalmas roham a bécsi üzletekben a zárlat után

Bécsben hétfőn, az egy hónapig tartó, a koronavírus-járvány megfékezését célzó teljes zárlat feloldása után a vásárlók valósággal megrohamozták az üzleteket.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
01.
08:46

Idén sem kell május 31-ig jelenteniük a cégeknek

Kérelemmel menthető ki a beszámolók, illetve az azokhoz kapcsolódó bevallások május 31-ei határidejének elmulasztása az idén - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára

Szerző(k): Szász Péter
04.
29.
13:16

Örömteli hír jött a diszkontokból - tévedés vagy a "fogyasztói igények változása"?

A 2015-ös palackméret-csökkentés után a Coca-Cola úgy döntött, hogy újra 2 literes kiszerelésben kínálja az üdítőit a diszkontokban. Az 1,25 literes méret is marad, de csak a diszkontokban, a hiper- és szupermarketekben ezek 1 literesek lesznek. Az ok most is ugyanaz, mint 2015-ben: a fogyasztói igények változása.

Szerző(k): Szász Péter
04.
29.
11:41

Szja-bevallás: negyedmillió adózónak kell most figyelnie

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkezdte a papíralapú szja-bevallási tervezetek postázását, ezt idén mintegy 225 ezer ember kérte. Azok is számíthatnak levélre, akiknek a tervezete a munkáltatók téves adatszolgáltatása miatt felülvizsgálandó, befizetendő vagy visszaigényelhető adót tartalmaz.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
29.
08:20

Csendben elfogadtak egy fontos törvényt

A parlamentben a Fidesz-KDNP támogatásával elfogadott törvény értelmében Magyarországon is tevékenykedhet az EU határvédelmi szervezete, a Frontex, amelynek emberei fegyvert is használhatnak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
27.
21:23

Az Európai Unió szépen hazaküldené az illegális bevándorlókat

Az Európai Bizottság fokozná az erőfeszítéseket azért, hogy az unióban tartózkodó illegális migránsok önként hazatérjenek. Brüsszel szerint az anyaországokkal együttműködve kellene intézni a hazairányításokat a kitoloncolások helyett.

Szerző(k): Szabó Dániel