bkk

05.
26.
12:15

Jövőre még könnyebb lehet a XI. kerületből a belvárosba biciklizni

Új kerékpáros útvonalak jöhetnek létre a XI. kerületben; a kivitelezési munkákra vonatkozó ajánlati felhívás már megjelent - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Szerző(k): Tér Diána
05.
20.
20:17

Hétvégén is változik a 3-as metró közlekedése

A hétvégi napokon is tartanak a felújításhoz kapcsolódó munkák a 3-as metró alagútjában és állomásain, ezért hétvégente csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
20.
14:15

Elutasítja a büntetést a BKK, minden rendben a Lánchídon a cég szerint

A Budapesti Közlekedési Központ nem ellenőrizte megfelelően a Lánchíd kivitelezői cégeit, ezért megbüntette a közbeszerzési felügyelet. A vállalat alaptalannak tartja a mind a döntést, mind a büntetést, ezért megvizsgálja a felülvizsgálati lehetőségeket.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
19.
08:25

Autósok, fgyelem: változás jön a budapesti parkolásban

Digitális okosparkolási rendszert vezettek be több budapesti P+R parkolóban - adta hírül a Budapest Közút Zrt.

Szerző(k): Domokos László
05.
17.
10:09

Villanybuszokat tesztel a BKK, ingyen lehet menni velük

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és két szolgáltatója, a BKV Zrt. és az ArrivaBus a Mercedes és az MAN legmodernebb csuklós elektromos városi autóbuszait tesztelik valós forgalmi környezetben. A járművekkel a 7-es, valamint a 8E vonalon lehet találkozni, amelyeken bárki ingyenesen utazhat - közölte a BKK.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
13.
09:25

Kiterjeszti az első ajtós felszállást a BKK három járaton

A 194-es, a 194B és a 199-es buszokon a korábban bevezetett hétvégi első ajtós felszállási rendet a hét minden napjára kiterjeszti a BKK, így május közepétől már nem csupán hétvégén, hanem hétköznap is csak az első ajtón lehet felszállni az érintett buszokra. Akinek nincs jegye, a járművezetőtől tud vásárolni.

Szerző(k): Szász Péter
05.
12.
10:27

Tovább nehezíti a BKK a bliccelést

Hétvégente csak az első ajtón lehet felszállni a 16-os, a 16A és a 116-os autóbuszokra május 14-től, szombattól. A felszállási rend csak hétvégén érvényes, hétköznap továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra. Akinek nincs jegye, a járművezetőtől – emelt áron – tud vásárolni.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
15:58

Budapestiek figyelem! Az M3-as metró új állomásai miatt változik a forgalmi rend

Az M3 metróvonal három új állomásának forgalomba helyezése, a felújítás folytatásához szükséges infrastruktúra kiépítése miatt változik a forgalmi rend - közölte a BKV.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
10.
13:20

M3-as metró: szombattól a Kálvin térig mennek a szerelvények

Befejeződött a Semmelweis Klinikák, a Corvin-negyed és a Kálvin tér metróállomások felújítása, ezért szombattól már a Kálvin térig jár az M3-as metró a vonal déli szakaszán. Május 14-től hétköznap napközben Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, valamint a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények, amelyek azonban a Nagyvárad téren nem állnak meg, csak áthaladnak. A Kálvin tér és Göncz Árpád városközpont között metrópótló buszokkal lehet utazni.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
10.
08:09

Buszsáv: megérkezett a razzia eredménye

Kétnapos ellenőrzést tartottak a rendőrök a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) közösen a buszsávokban, ezalatt 55 bírságot szabtak ki

Szerző(k): Csernátony Csaba