bolt

05.
25.
11:17

Hol van a tej és a hús a boltokban? És miért? Újabb változás az üzletekben

Az önkiszolgáló áruházak megszületésével egy időben, közel száz évvel ezelőtt azt is kitalálták a nagy áruházláncok, hogyan tudnák rávenni vevőiket olyan vásárlásokra, amilyeneket egyáltalán nem terveztek, amikor betolták bevásárlókocsijaikat a hipermarketek bejáratán. A nagy trükkre az egészséges étkezés hívei is felfigyeltek.

Szerző(k): Komócsin Sándor, Csernátony Csaba
05.
24.
14:54

Azonnali fizetés: áttörés érkezik a CBA Príma üzletében

Az azonnali fizetési rendszer 2020-as bevezetése óta minden adott, hogy ez a módszer a boltok kasszazónáiban is elterjedjen, de a folyamat eddig meglehetősen lassan haladt. A Laurelnek most friss fejlesztéseivel sikerült lebontania több, a technológia népszerűségének útjában álló akadályt. A kereskedelmi informatikai cég QR-kódon alapuló megoldása a nagy itthoni kiskerláncok közül elsőként a CBA Príma egyik budapesti üzletében debütált a napokban.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
24.
12:34

Most fogják csak igazán letámadni a vásárlókat a boltosok

A friss akciós újságokban már az új akciós szabályok élnek. Nagyon nem mindegy, hogy szuper ár, vagy szuper akció. Jön a ráolvasás. Jobb, ha hozzászokik a vásárló, hogy kevesebb lesz az akciós ár, az új szabály mellett az infláció és az árstop miatt is.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
23.
12:16

És akkor ki van a boltban?

Mélyrepülésben a bolti foglalkoztatás: az első negyedévben 24 ezerrel kevesebb alkalmazott dolgozott a boltokban, mint 2019-ben. A busás balatoni bérek pedig egyáltalán nem biztos, hogy megmentik a vásárlókat a szokásos sorállástól. Pedig különösebb alkalmazási feltételeket nem is támasztanak a boltvezetők, szinte bárki mehet(ne) eladónak.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
17.
11:23

Látványos változás jön a boltokban május 28-tól

Május 28-án lép hatályba a fogyasztóvédelmi szabályok korszerűsítését és az uniós fogyasztóvédelmi jog kiigazítását célzó magyar szabályozási rendszer. A szabályok az EU Omnibusz irányelve rendelkezéseit ültetik át, így módosul fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok tilalmáról szóló törvény és az árak feltüntetéséről szóló rendelet is.

Szerző(k): Domokos László
05.
16.
13:32

A boltokban is kettészakadt az ország

A boltokban a legtöbb pénzt Győr-Moson-Sopronban költötték a vásárlók, 152 ezer forintot, a legkevesebbet Nógrádban, 96 ezer forintot. A különbség 56 ezer forint. Az ország közepén és nyugati felén többet, máshol kevesebbet költekeznek.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
14.
18:49

Több ezer boltot tüntetett el a járvány

Két esztendőnyi járványveszély megtépte a boltokat is, számuk hét és fél ezerrel csökkent. A bezárt hagyományos boltokat pedig leváltották az internetes áruházak, amennyivel csökkent az előbbiek száma, az utóbbiaké annyival nőtt. Könyvesbolt már alig van. Teret hódítottak a nagy alapterületű áruházak. A legtöbb bolt a fővárosban, a legkevesebb Nógrádban van. Árstop után boltstop?

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
12.
12:00

A budapesti bulinegyed a krízis legnagyobb vesztese

Csaknem megkétszereződött a vendéglátózás az első negyedévben, de két év járványidőszak elmaradásának legyúrásához eddig ez kevés volt. A nyaralás, az élénkülő turizmus és a szigetezés viszont segíthet. Persze vendéglősöknek is minden drága, az alapanyag, energia, munkaerő is – a vendégnek az éttermezés ezért meg még inkább.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
11.
12:15

A családok idén 2500 milliárdot is elszórhatnak a semmire

Idén legalább 2300 milliárdot dobhatnak ki az ablakon a fogyasztók, de ennél akár többe is kerülhet a családi költekezésben a drágulás. A boltokban ez 335 milliárdba került az első negyedévben. Ha pedig nem lenne árstop, még - most már 60 milliárddal számolva - nagyobb lenne a drágulás nyugtája. És nem tudni, hol a vége.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
11.
07:36

Súlyos veszteség érte Romániát

Romániában óriási pusztítást okozott a koronavírus-járvány a kis boltok körében - derült ki a most megjelent 2020-as adatokból. Hiába nőtt a kiskereskedelmi forgalom, ez egyben az áruházak térnyerésével járt.

Szerző(k): Komócsin Sándor