bolt

04.
19.
13:54

De ki fog dolgozni a boltokban?

Hosszabb nyitvatartás, vendéglőstart: van mitől félni, hiszen a szolgáltatások nyitása után visszacsordogálhat az átszivárgott eladóhad oda is, és az európai üzletnyitások is fenyegethetik majd a hazai boltok munkaerőpiacát. Az élelmiszerboltok már több eladót keresnek.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
19.
10:43

Betartják-e a magyar boltok a négyzetméterszabályt?

Mindössze 13 boltban találtak hiányosságokat az ellenőrök, öt cég ellen indult vizsgálat.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
14.
15:11

A Tesco nyögi a koronavírus-járvány következményeit

Megterhelte a Tesco eredményét a koronavírus-járvány, de a lengyel piacról való kiszállás lehetőséget ad a magyar, cseh és szlovák piacra való további összpontosításra - írta meg londoni pénzügyi forrásokra hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
08:40

A magyar Spar visszahívott egy terméket

Probléma van az egyik gyümüölcskonzervvel, ezért a Spar lépett.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
13.
13:19

Márciusban túljutott a mélyponton a boltos világ?

Az idei márciusról derülhet ki, hol volt a boltos világban a gödör alja. Most számolva a visszaesés mértéke 8 százalék lehet, mennyiségben és volumenben is. Május előtt nem várható javulás, de inkább a nyári hónapoktól, a második félévben élénkülhet a boltos piac, kérdés persze, hogy hányan érik azt meg talpon maradva.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
12.
13:49

Bonyolult lehet a bolti négyzetméteres matek

Furcsa, de az a jó, ha a boltok bejárata előtt ácsorognak a vásárlók, hiszen még járvány van és a sor azt jelenti, hogy működik a védekezés. A négyzetméteres létszám nem csak azt mutatja, hogy mennyien férnek el egyszerre, hanem a járványveszély miatt óvakodó vásárlók számára némi vonzerőt is jelent.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
09.
09:06

A pánikvásárlás rontotta el a kiskerszámokat

Idén februárban az előző hónaphoz képest 1,2 százalékkal, tavaly februárhoz mérten 5,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelem forgalma - közölte a KSH.

Szerző(k): Domokos László
04.
08.
18:41

Leugrani a boltba? Van, ahol ezt el lehet felejteni

Vége lehet az élelmiszerekre való várakozásnak: újabb cég indította el a 10 percen belüli házhoz szállítást garantáló szolgáltatását. A német Gorillas Németország és Hollandia után Londonban terjeszkedik. A futárok óránként mintegy 5 ezer forintot kereshetnek. Az élelmiszerek házhoz szállítása Magyarországon is felpörgött, de még a hagyományos boltokhoz képest komoly lemaradásban van.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
08.
11:55

Komoly nehézséget is jelentett a boltoknak a nyitás

Bár az üzletek döntő többsége kinyitott szerdán, mert a jogszabály szerinti nyitáshoz szükséges feladatok egy részét előre el tudták végezni a boltosok, komoly nehézségekkel is meg kellett birkózniuk.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
08.
10:43

Ázsiából, USA-ból rendel? Júliustól megszűnik az áfamentesség

Júliustól megszűnik az EU-n kívülről érkező 22 euró (közel 8000 forint) alatti áruk áfamentessége, 150 eurós (54 ezer forint) értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad (de áfát kell utánuk fizetni) - közölte a Magyar Posta Zrt. és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A tervek szerint a vámügynöki szolgáltatás díja termékértékhez igazítottan sávos lesz.

Szerző(k): Domokos Erika