boris_johnson

05.
15.
19:42

Rég látott a világ akkora árulást, amekkorát a brexit pápája elkövet

Margaret Thatcher legendás konzervatív brit miniszterelnök, a neoliberális gazdaságpolitika nagyasszonya valószínűleg forogna a sírjában, ha tudná, hogy utóda, Boris Johnson kormánya milyen gazdaságpolitikát hirdetett meg az új állami költségvetésben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
11.
13:42

Vizsgálat indult Boris Johnson ellen

Parlamenti vizsgálat indult Boris Johnson brit miniszterelnök ellen azzal kapcsolatban, hogy 2019 telén a Konzervatív Párt egyik ismert támogatójának pénzén vakációzott a Karib-szigeteken.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
05.
10:32

Talán megússzák az országszakadást a britek

A Savanta Comres/The Scotsman közvélemény-kutatása szerint Skócia fő függetlenségpártja valószínűleg nem szerez teljes többséget a csütörtöki parlamenti választásokon, ami csapást jelent az Egyesült Királyságtól való elszakadásról szóló népszavazás kiírására irányuló reményeire.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
15:16

Egy kockás banánhéj okozhatja Boris Johnson vesztét

Boris Johnson elcsúszhat egy banánhéjon, azon, hogy a rendelkezésre álló felújítási keretnél sokkal többet költött Downing Street-i lakása felújítására, a gyanú szerint legalábbis átmenetileg nem a saját pénzéből. Ez azonban a brit miniszterelnök kisebb gondja az ügyben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
22:56

Túllépték az 50 millió beadott oltási dózist Nagy-Britanniában

Meghaladta az 50 milliót a koronavírus ellen beadott első és második oltási dózisok együttes száma Nagy-Britanniában - közölte Matt Hancock brit egészségügyi miniszter hétfőn a Twitteren.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
30.
19:03

Kezdődhet a nagy széthullás, az európai közönség színe előtt

A brit Konzervatív Párt tagjai és vezetői lélekben már elengedték Skócia kezét, elfogadták, hogy a brexit ára az Egyesült Királyság darabokra hullása. Így valószínűleg megkezdődhetnek az utolsó politikai csaták a 300 éves házasságot követő válás előtt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
27.
11:23

Johnson tagadja, hogy a lezárást még a halálozás felfutása ellenére is kerülné

Boris Johnson tagadja, hogy azt mondta, inkább „álljanak hegyekben a holttestek”, mint hogy újabb lezárást rendeljen el - írja a 444.

Szerző(k): Szász Péter
04.
26.
18:48

Újabb "őszödi" beszéd, ezúttal más szereplővel: Boris Johnsonnal

Egymást követik a brit miniszterelnök körül kirobbanó botrányok, ám a legutóbbi olyan kijelentésről szól, ami ha igaz, véget vethet Boris Johnson politikai karrierjének. Úgy tűnik, vannak olyan politikusok, akik igen-igen nehezen viselik, hogy a népszerűségüknek ártó intézkedéseket kell hozniuk.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
24.
11:30

Az uniós szakadárharc új frontja nyílt meg a hátsókertben

Nagy pofon volt az Európai Uniónak, amikor 2016-ban az Egyesült Királyság lakossága úgy szavazott, hogy kilép az államszövetségből. A tényleges távozásig eltelt öt év alatt az EU végül keresztül verte akaratát a szakadár briteken, a végső megállapodásból Brüsszel és a tagállamok jöttek ki jobban. Viszont az új szerződés felbátorította azokat, akik igazán soha nem vágytak rá. Mégis mindennél többet nyertek az EU-s ölelésen: Svájc bár nem tagja az EU-nak, most brexit szintű harcot folytat Brüsszellel.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
24.
07:32

Nekiment Boris Johnsonnak a brexit szellemi vezére

Éles bírálatokkal illette Boris Johnson brit miniszterelnököt volt főtanácsadója, az egykor rendkívül befolyásos Dominic Cummings.

Szerző(k): Rácz Gergő