boris_johnson

05.
21.
12:58

Boris Johnson megúszta a botrányt, dühöngenek a beosztottai

A londoni rendőrség ugyanis lezárta a nyomozást a Partygate miatt, bár a karanténsértő bulik ügyében külön vizsgálódó hivatalnok a jövő héten saját jelentést is kiad - írja az Infostart.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
14.
17:47

Boris Johnson: Putyin katasztrofálisan elszámolta magát

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint jelenleg nem lenne sok értelme a tárgyalásnak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
09.
13:45

Újabb szankciós pakkot kapott Moszkva

Ismét újabb kereskedelmi szankciókat jelentett be Oroszország ellen a brit kormány - írta meg az MTI londoni tudósítója.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
09:50

Megjelentek a politikai keselyűk a brexit atyjának feje felett

Erősödik a Boris Johnson brit miniszterelnökre nehezedő nyomás, hogy fordítson politikáján, miután pártja, a konzervatívok súlyos vereségeket szenvedett a szigetország helyhatósági választásain. A pártban úgy tartják, hogy ennek hátterében országos kérdések is voltak, amelyek szembefordíthatták a választókat a torykkal.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
17:03

Churchill szellemét is megidézték Kijevben, több támogatást adnak a britek

Boris Johnson brit miniszterelnök videóhívásban jelentkezett be a háború alatt is összeült ukrán parlament ülésébe. Ukrajna kitartását már több ízben hasonlították ahhoz az eltökéltséghez, amivel az Egyesült Királyság állt ki anno a náci Németország ellen, ennek jegyében pedig Churchill gondolatait idéző beszédében Johnson még több fegyvert és támogatást ígért az elnyomás ellen küzdő ukránoknak.

Szerző(k): Sasvári Marcell
05.
03.
15:26

Nem tartja vissza a menekülteket a deporálással fenyegetés

A brit brexiterek egyfajta "csodafegyvert" látnak abban a megállapodásban, amelyet a londoni vezetés kötött a ruandai kormánnyal arról, hogy a szigetországba érkező illegális bevándorlókat repülőgépen az afrikai országba szállítják. Úgy tűnik azonban, a kétségbeesett menekülteket ez nem tartja vissza attól, hogy átkeljenek La Manche csatornán.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
01.
08:58

Ukrajnai háború: újabb fontos bejelentés érkezett Boris Johnsontól

További brit hadieszközök szállítását ígérte szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán államfőnek.

Szerző(k): Tér Diána