brüsszel

05.
09.
17:47

Lazítás Brüsszelben: komoly rendőri intézkedésre került sor

Többszáz emberrel szemben intézkedtek rendőrök vasárnapra virradóra Brüsszelben, a belga főváros több helyszínén összegyűlő, főként fiatalokból álló csoportok a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom szombati feloldását, valamint a bárok és éttermek teraszainak megnyitását ünnepelték, gyakran a továbbra is érvényes rendkívüli szabályok figyelembevétele nélkül.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
07:57

Kapkodva készül a magyar kormány az uniós pénzesőre

Több lényegi ponton is változott a magyar uniós helyreállítási terv azután, hogy Orbán Viktor kormányfő az Európai Bizottság elnökével tárgyalt a múlt héten. Az ellenzék szerint Brüsszelben határozottan nemet mondtak a magyar kormányfő kéréseire.

Szerző(k): Domokos László
04.
27.
09:57

A kormány visszautasította a könnyű pénzt, az indoklás sántít

Orbán Viktor hétfő este váratlanul közölte Ursula von der Leyennal, hogy az EU gazdaságélénkítő csomagjából járó pénznek csak a 43 százalékát kéri. A hitelből és vissza nem térítendő támogatásból álló keretnek csak az utóbbi részére ad be tervet a magyar kormány, hivatalosan azért, hogy ne adósodjon el jobban az ország - írja a 444, amely szerint az állhat a háttérben, hogy a kormány nem akar vitázni az Európai Bizottsággal a pénz elköltésének módjáról.

Szerző(k): Szász Péter
04.
24.
11:30

Az uniós szakadárharc új frontja nyílt meg a hátsókertben

Nagy pofon volt az Európai Uniónak, amikor 2016-ban az Egyesült Királyság lakossága úgy szavazott, hogy kilép az államszövetségből. A tényleges távozásig eltelt öt év alatt az EU végül keresztül verte akaratát a szakadár briteken, a végső megállapodásból Brüsszel és a tagállamok jöttek ki jobban. Viszont az új szerződés felbátorította azokat, akik igazán soha nem vágytak rá. Mégis mindennél többet nyertek az EU-s ölelésen: Svájc bár nem tagja az EU-nak, most brexit szintű harcot folytat Brüsszellel.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
23.
20:05

Orbán már Brüsszelben

Kezdődhet a kemény tárgyalás.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
17.
09:35

Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina jön

Az egyoltásos nyugati koronavírus-vakcina kiesése miatt az április végéig esedékes 400 ezer kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik Magyarországra - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalára feltöltött videóban az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna