brexit

05.
21.
12:58

Boris Johnson megúszta a botrányt, dühöngenek a beosztottai

A londoni rendőrség ugyanis lezárta a nyomozást a Partygate miatt, bár a karanténsértő bulik ügyében külön vizsgálódó hivatalnok a jövő héten saját jelentést is kiad - írja az Infostart.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
20.
07:06

Alakul a válság Európa nyugati csücskén is

Határkőhöz érkezett a brit kormány és az Európai Bizottság vitája az úgynevezett északír protokollról, amely azt az ellentmondást hivatott feloldani, hogy az Egyesült Királyság egyik tagállam, Észak-Írország gazdasági szabályozási szempontból az EU része maradt. A londoni kormány változtatni akar ezen, az EU nem, a történet vége gazdasági-politikai válság lehet Európa északnyugati csücskén

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
11.
14:52

Kiújulhat az Európai Unió és az Egyesült Királyság gazdasági konfliktusa

Az Európai Unió valószínűleg gyorsan jogsértési eljárást indítana az Egyesült Királyság ellen, és felfüggesztené a kereskedelmi megállapodásukat, ha Boris Johnson kormánya olyan törvényt terjesztene elő, amely visszavonja az Észak-Írországgal folytatott kereskedelemmel kapcsolatos kötelezettségvállalásait – közölték uniós tisztviselők a Bloomberggel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
11:49

Tovább rombol a brexit káros hagyatéka

Észak-Írországban a köztársaságpárti Sinn Féin nyerte a helyi parlamenti választásokat, második helyre szorítva a legnagyobb brit unionista pártot, a DUP-ot. A brit tagállamban közjogi rendszere alapján a köztársaságpárti és a brit unionosta közösség képviselői csak együtt tudnak kormányozni, s míg a győztes kész lenne erre, a második helyezett egyelőre a brexit egyik hagyatéka, az északír protokoll eltörlését szabja feltételül a közös kormányzás megkezdéséhez.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
06.
09:50

Megjelentek a politikai keselyűk a brexit atyjának feje felett

Erősödik a Boris Johnson brit miniszterelnökre nehezedő nyomás, hogy fordítson politikáján, miután pártja, a konzervatívok súlyos vereségeket szenvedett a szigetország helyhatósági választásain. A pártban úgy tartják, hogy ennek hátterében országos kérdések is voltak, amelyek szembefordíthatták a választókat a torykkal.

Szerző(k): Komócsin Sándor