budapest

05.
26.
15:09

Tízmilliárdból újul meg a Trefort gimnázium

A Laki Épületszobrász Zrt. újíthatja fel az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumot a budapesti Szentkirályi utcában, nettó 9 milliárd 485 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
05.
25.
20:09

Megszépül az Ecseri úti metrómegálló és környéke

Nyílt pályázatot írt ki Ferencváros Önkormányzata az Ecseri úti metrómegálló és környékének rendezésére - közölte a IX. kerületi önkormányzat, amely szerint a ferencvárosiak - online igényfelmérés alapján - több zöldterületet szeretnének a területen, fontosnak tartják a közbiztonság és a köztisztaság javítását, illetve, többek között, pékség és zöldséges működését.

Szerző(k): Szász Péter
05.
24.
12:10

Elveszítette az irányt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a mínusz 154,85 pontos nyitás után emelkedett kedden délelőtt.

Szerző(k): Domokos László
05.
24.
10:55

Felrobbant a használt lakások piaca

Az év elején felélénkült kereslet találkozott a szűk kínálattal a megyeszékhelyek és Budapest lakáspiacán, emiatt ismét lendületet kapott az áremelkedés. A fővárosban az eladásra kínált használt lakások és házak) átlagos négyzetméterára 894 ezer forint volt, ami éves szinten 17 százalékos áremelkedés.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
24.
09:54

Talpra állt Andy Vajna öröksége, a budapesti luxusétterem

Úgy tűnik, kiheverte a koronavírus-járványt ás az általa okozott sokkot Andy Vajna öröksége, a Nobu japán luxusétterem.

Szerző(k): Tér Diána
05.
22.
17:09

Orbán Viktor szerint a választási győzelem felhatalmazta a kormányt a Liget projekt megvalósítására

Magyarnak lenni jó, a magyarság "egy olyan jegy, mint amilyen az anyajegy, letörölhetetlen" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján, ahol arról is beszélt: a kormányoldal április 3-án megkapta a felhatalmazást, hogy teljes egészében megvalósítsa a Liget Budapest Projektet.

Szerző(k): Szász Péter
05.
22.
16:27

Átadták az új Néprajzi Múzeum épületét

Világszínvonalú új otthont kapott a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.

Szerző(k): Szász Péter
05.
21.
17:51

Csökkenőben a Magyarországra menekülő ukránok száma

A budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton pénteken 198 menekülőnek segítettek, az éjszakát 80 ember töltötte a létesítményben - tájékoztatta Budapest Főváros Kormányhivatala szombaton az MTI-t.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
20.
14:15

Elutasítja a büntetést a BKK, minden rendben a Lánchídon a cég szerint

A Budapesti Közlekedési Központ nem ellenőrizte megfelelően a Lánchíd kivitelezői cégeit, ezért megbüntette a közbeszerzési felügyelet. A vállalat alaptalannak tartja a mind a döntést, mind a büntetést, ezért megvizsgálja a felülvizsgálati lehetőségeket.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
20.
08:08

Összefoghat Karácsony és Lázár

Karácsony Gergely főpolgármester nyitott az együttműködésre Lázár Jánossal, aki a következő kormányban Budapest fejlesztéséért is felelni fog. Örülne, ha a kormány nem akarná kikészíteni Magyarország fővárosát.

Szerző(k): Komócsin Sándor