budapest

05.
13.
07:21

Hatalmas területet kaphat a Fudan Egyetem, összezsugorodhat a Diákváros

Kedd éjszaka két törvénytervezetet nyújtott be Semjén Zsolt. Az egyik szerint a kormány a Fudan Egyetem alapítványának adná a Nagyvásártelep területét, ahová korábban a Budapest Diákváros projektet tervezte. Kiemelt állami beruházás indul Budapest Diákváros néven is, de kisebb területen, mint korában tervezték - írja a 444.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
13.
07:08

Vörös vonalhoz érkezett Budapest: "addig működtetjük a várost, ameddig a pénz el nem fogy"

A működési kiadások egyhavi finanszírozásához szükséges forrás hiányzik a Fővárosi Önkormányzat idei költségvetéséből. Kiss Ambrus​ általános főpolgármester-helyettes szerint azonban a városvezetés vörös vonalhoz érkezett: ha a kormány nem kompenzálja az iparűzési adó-bevételek kiesését, akkor addig működtetik Budapestet a jelenleg meglévő kapacitással, ameddig a pénz el nem fogy. Eltökéltek, hogy az önkormányzati cégeknél és intézményeknél nem lesz csoportos létszámleépítés. Ezzel együtt továbbra is reménykednek abban, hogy a kormány megérti, semmilyen gazdasági racionalitása nem lehet annak, hogy a fővárost nem segítik ki.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
11.
08:58

Mínuszba eshet Budapest és Európa

Eséssel indulhat a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője, Varga Zoltán szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
11.
08:31

Nagy fejlesztéseket kap az M2-es

Dugóban egérutat javasol majd az okosúttá váló M2-es gyorsforgalmi. A Váctól a határig tartó szakaszt pedig négysávosra fejlesztik.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
10.
15:27

Nyit a Fővárosi Nagycirkusz

Június 4-én nyitja meg kapuit a Fővárosi Nagycirkusz, az újranyitást május 30-án szabadtéri koncerttel ünneplik, majd egész nyáron át látható lesz, háromhetes váltásokkal a Dinasztiák című műsor korábban online megtekinthető négy felvonása; a Fővárosi Nagycirkusz új műsora a magyar artistaművészet előtt tiszteleg - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
08.
07:30

Négyezer vendég érkezik Budapestre a hétfőn kezdődő vizes Eb-re

A LEN tagállamainak 99 százaléka azért választotta, hogy eljön Magyarországra, mert biztonságban érzik magukat, mert Magyarországon az átoltottsági adatok a legjobbak Európában, tudják, hogy jól szervezünk - véli Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ). Hétfőtől a Duna Aréna és a Lupa-tó ad otthont két hétig a vizes Európa-bajnokságnak.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
19:12

Bérfejlesztés: nagy bejelentés jön az állami cégeknél, baj lehet a fővárosban

Nem kompenzálják a fővárost az adóbevételek kiesése miatt, és pluszpénzt sem ad a kormány bérrendezésre az önkormányzati fenntartású vállalatoknak. Mire számíthatnak a munkavállalók a városvezetéstől? Az állami közszolgáltató társaságoknál ugyancsak hónapok óta húzódik a bérfejlesztések ügye - további tárgyalások helyett várhatóan a jövő héten tehet nagy bejelentést Mager Andrea miniszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
07.
15:07

Nyilvánosan árverezik el a fővárosi impozáns épületegyüttest

A Széchenyi Gyógyfürdő márványtermében lesz a Rác fürdő nyilvános árverése május utolsó napján – írja az állami felszámoló, a Nemzeti Reorganizációs Kft. árverési hirdetményére hivatkozva a 24.hu. A licit 5 milliárd 88 millió forintról indul.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
06.
11:31

Egyértelmű nem a kormánynak a budapestiektől a Fudan egyetemre

A budapestiek döntő többsége nem ért egyet a fővárosban létesítendő kínai egyetem gondolatával - ez derült ki az Opinio Intézet által készített reprezentatív felmérésből, amelyenek eredményét a Euronews közölte.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
05.
11:00

Fudan egyetem: így cselezné ki Budapestet a kormány

Egy kedd este közzétett kormányhatározat új helyzetet teremtene a kínai Fudan Egyetem beruházásának megvalósítása ügyében. A kormány most azt találta ki, hogy úgy rajzolnák át a térképet, hogy a beruházás ne érintsen önkormányzati telkeket.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna