busz

05.
17.
10:09

Villanybuszokat tesztel a BKK, ingyen lehet menni velük

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és két szolgáltatója, a BKV Zrt. és az ArrivaBus a Mercedes és az MAN legmodernebb csuklós elektromos városi autóbuszait tesztelik valós forgalmi környezetben. A járművekkel a 7-es, valamint a 8E vonalon lehet találkozni, amelyeken bárki ingyenesen utazhat - közölte a BKK.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
13.
09:25

Kiterjeszti az első ajtós felszállást a BKK három járaton

A 194-es, a 194B és a 199-es buszokon a korábban bevezetett hétvégi első ajtós felszállási rendet a hét minden napjára kiterjeszti a BKK, így május közepétől már nem csupán hétvégén, hanem hétköznap is csak az első ajtón lehet felszállni az érintett buszokra. Akinek nincs jegye, a járművezetőtől tud vásárolni.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
17:27

Feljelentést tesz Hadházy Ákos a pécsi Volvo-gate miatt Bánki Erik ellen

Újabb fordulatot vett a lassan két éve tartó pécsi buszper: megtette tanúvallomását Bánki Erik országgyűlési képviselő is az ügyben, melyben tagadta, hogy köze lenne a vád szerint 600 millió forintos korrupciós ügyhöz. Bár valóban járt akkor Hollandiában, amikor a túlárazott használt Volvo-buszokat megnézte a Pécsi Önkormányzat, de állítja, csak egy koncertre látogatott el. A független képviselő Hadházy Ákos feljelentést tesz a fideszes politikus vallomása miatt.

Szerző(k): Napi.hu
05.
05.
10:22

Már a talpon maradásért küzdenek a buszos cégek, kormányzati stratégiára várnak

Az elszálló költségek és az energiaárak, a növekvő infláció és az emelkedő hitelkamatok miatt átfogó kormányzati stratégiát szorgalmaznak a buszos szakma képviselői.

Szerző(k): Domokos László
05.
02.
12:55

Nyolcmillió forintot hagyott el a buszon, de vissza is kapta

Hétfőtől közös adatbázisba kerülnek a MÁV-Volán-csoport vonatain és autóbuszain elhagyott tárgyak, amelyek tulajdonosai az éjjel-nappal elérhető MÁVDIREKT-nél érdeklődhetnek.

Szerző(k): Domokos László
04.
30.
17:50

Az egész országra érvényes filléres bérlettel árasztották el Németországot

Filléres havi bérlettel igyekszik a tömegközlekedésre csábítani a német kormány.

Szerző(k): Domokos László
04.
29.
15:36

Elektromos buszokat vett Pécs

A megrendelés alacsony padlós, kizárólag elektromos hajtással rendelkező városi szóló autóbuszokra vonatkozott. Másfél milliárd forint felett lehet a cech.

Szerző(k): Németh Géza
04.
27.
19:22

Változik Normafa közlekedése, íme a javaslatok

A Budapesti Közlekedési Központ fejleszti a Normafa térségének közösségi közlekedési kiszolgálását. A tervek szerint 2022 júliusától a Normafától és az Eötvös úttól minden időszakban elérhetővé válik a XII. kerület központi területe, Dél-Buda és az M4-es metró, valamint a Svábhegy és a Széll Kálmán tér között a 21-es autóbuszcsalád sűrűbben közlekedik - írja a közlekedési cég.

Szerző(k): Szász Péter