cég

04.
17.
08:59

Rekord dőlt számlakiállításban

Több mint két hete minden számlára rálát az adóhivatal, azóta jelentősen megugrott, meghaladta a 300 milliót a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) beérkezett online számlák száma - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
11:54

Már a válság utáni időkre készülnek a magyar cégek

Magas szinten stabilizálódik a hazai cégalapítások száma, 2021 márciusában 3044 új magyarországi társas vállalkozást jegyezte be - derül ki az Opten friss adataiból.

Szerző(k): Domokos László
04.
11.
11:49

Újabb, különös mellékhatást okoz a járvány

A koronavírus-járvány, majd az ezzel összefüggő vakcinafejlesztés olyan vállalati modellt hívott életre, amelyet korábban a cégek, mint 19. századi, ósdi maradványt eltemettek. Nem csupán ez a két körülmény szól azonban a régi vállalati szervezet mellett.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
06.
09:31

Nem mentette meg a kormány a patinás egészségügyi céget

Csődbe ment egy egészségügyi eszközöket gyártó patinás magyar vállalat a járvány kellős közepén, a kormány veszélyhelyzeti alapjából nem adtak pénzt az életben tartására.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
30.
15:43

Árampiaci kartellt bírságolt a GVH (frissítve)

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összesen mintegy 130 millió forintos bírságot szabott ki 13 vállalkozásra, amelyek elektromos hálózatok tervezéséhez, kiépítéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó tendereket osztottak fel egymás között - írja az MTI. A GVH később közölte az érintett cégek nevét is.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
29.
19:22

Ladislav Bartonicek fogja irányítani a PPF Csoport tevékenységeit

A PPF Csoport bejelentette, hogy Ladislav Bartoniceket (képünkön), a PPF Csoport egyik részvényesét nevezte ki, hogy Petr Kellner halálát követően irányítsa a PPF Csoport összes tevékenységét.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
24.
10:37

Többféle rekord is született az építőiparban, nem mindegyik örömteli

A kormányzati felújítási program sok új vállalkozót generált az építőiparban, rekordszámú vállalkozás indult 2021 februárjában, amikor 738 építőipari cégalapítást tettek közzé, ami még a 2000-es évek építőipari cégalapítási hullámain is messze túltesz. Ugyanakkor az újonnan induló felszámolások száma is kimondottan magas, egy hónap alatt 105 felszámolási eljárás került közzétételre az ágazatban, ami 5 éves rekordnak számít - írja friss összesítésében az Opten céginformációs szolgáltató.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
22.
08:26

Teljesen átfertőzte a magyar gazdaságot a járványválság

Beszűkültek az exportpiacok, csökkent az ipari termelés, visszaesett az albérletpiac, eltűntek a turisták, nehezebb helyzetbe került a kiskereskedelem - nem volt egyszerű éve 2020-ban a magyar gazdaságnak a KSH Tér-Kép összegzése alapján.

Szerző(k): Szabó Dániel