cdu

04.
20.
12:30

Történelmet írhatnak a németek Merkel után

Nagyon valószínű, hogy Németország új kancellárja vagy új alkancellárja Annalena Baerbock, a Zöldek társelnöke lesz. Főként az első lenne gigantikus újdonság, ám ahhoz, hogy megtörténjen, a 40 éves politikusnak nagy szakértelemről kell tanúbizonyságot tennie.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
20.
07:56

A CDU Armin Laschet pártelnököt javasolja kancellárnak

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) szövetségi választmánya nagy többséggel állást foglalt amellett, hogy Armin Laschet pártelnök, észak-rajna-vesztfáliai miniszterelnök legyen a CDU és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltje a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson - közölték kedden Berlinben.

Szerző(k): Szász Péter
04.
18.
22:07

Még nem sikerült kiválasztani Angela Merkel utódját

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét - adta hírül az MTI. A feladatot Armin Laschet CDU-elnök, észak-rajna-vesztfáliai miniszterelnök és Markus Söder CSU-elnök, bajor miniszterelnök is vállalná.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
13.
11:37

Elhúzódhat a német politikai küzdelem, éppen a járvány közepén

Egyelőre beláthatatlan, ki nyeri a német konzervatív CDU/CSU pártszövetség kancellárjelöltségéért folyó küzdelmet, és még aggasztóbbnak tartják a pártok politikusai, hogy elhúzódhat a küzdelem a járvány kellős közepén. Angela Merkel kancellár hírek szerint az aggódók élén áll.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
12.
16:52

Megtalálták Angela Merkel utódját

A német Kereszténydemokrata Szövetség (CDU) tagsága hétfőn megszavazta, hogy Armin Laschet pártelnök induljon a szeptemberi kancellárválasztáson a párt színeiben. Felkérték, hogy tárgyaljon a bajor testvérpárttal (CSU) a közös indulásról.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
11.
16:17

Egyszerre ketten célozták meg Merkel helyét a jobboldali pártszövetségben

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke is hajlandó a pártszövetség közös kancellárjelöltjeként indulni a szeptemberi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson - jelentették be vasárnap Berlinben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely