cement

06.
08.
07:02

Portól félő helyiek és a munkahelyeket ígérő gyár éleződő vitája Miskolcon

Nem nyugszanak a kedélyek a Miskolc részét képező hejőcsabai cementgyár és miskolctapolcai mészkőbánya újranyitása kapcsán. Környékbeli lakosok, az önkormányzat, helyi zöldek, a cementgyár képviselői, valamint más ipari- és turisztikai vállalkozások érdekellentétei feszülnek egymásnak a beruházás körül. A Napi.hu a helyszínen járt utána, miért is okoz feszültségeket a terv Miskolcon és hogyan érhet el az Paks II-ig. A cementgyár képviselői hosszú hallgatás után a Napi.hu-nak nyilatkoztak először a témában.

Szerző(k): Kónya Ádám
12.
09.
12:59

Óriási csalást lepleztek le Magyarországon - hatmilliárdos bankszámlapénzt zároltak

Hatmilliárdos bankszámlavagyont, luxusingatlanokat, rengeteg készpénzt, tízkilónyi arany ékszert és egy cementgyárat is zárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy kiterjedt bűnszervezetnél, amelyik arany értékesítésével, bukó cégek közbeiktatásával és bonyolult számlázási láncolatokon keresztül csaknem hatmilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek - jelentette be a NAV.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
16.
08:42

Visszaélés a cementpiacon? A GVH vizsgálatba kezdett

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a hazai cementpiac három legjelentősebb szereplőjével szemben gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmának feltételezett megsértése miatt.

Szerző(k): Domokos László
07.
01.
21:02

Kétmilliárd forintos beruházást indít a királyegyházi cementgyár

Kétmilliárd forint értékű beruházást hajt végre 2020 első feléig a baranyai Királyegyházán nyolcadik éve működő Lafarge Cement Magyarország Kft. – írja az MTI a társaság közlése nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
05.
15.
16:44

Ukrajna újabb orosz termékek behozatalát tiltotta meg

Az ukrán kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy újabb termékek behozatalát tiltja meg Oroszországból, konkrétan egyes cementfajták és furnértermékek importját - írja az MTI az Ukrajinszka Pravda nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
12.
09.
09:20

Súlyos vádak a cementgyártóval szemben

Eljárás indult péntek este az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezettel való együttműködéssel gyanúsított Lafarge svájci-francia építőipari vállalat volt elnök-vezérigazgatója, Bruno Lafont ellen - írja az MTI a párizsi ügyészségre hivatkozva.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
01.
19:01

Falépítés: Trump meghökkentő üzenetet kapott Mexikóból

A mexikói Cemex, a világ egyik legnagyobb cementgyártója hajlandó az amerikai-mexikói határra építendő falhoz cementet szolgáltatni - idézi az MTI, a Reforma című mexikói napilapot.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
10.
16:42

Brüsszel elmeszelheti a nagy cementbizniszt

Az Európai Bizottság részletes vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a HeidelbergCement és a Schwenk vállalatok által tervezett Cemex Horvátország felvásárlása nem ütközik-e az uniós összeolvadási szabályozásba. A testületnek ugyanis fenntartásai vannak az akvizícióval kapcsolatban.

Szerző(k): Napi.hu
06.
26.
10:22

Újraindul a legendás magyar gyár

A hatósági engedélyek nyomán két-három hónapon belül megkezdődhet a hejőcsabai cementgyár felújítása, majd ezután már ebben az évben beindulhat az első gyártósor - értesült a Magyar Nemzet.

Szerző(k): Napi.hu
03.
16.
09:53

Kútba eshet a megafúzió

Meghiúsulhat a francia Lafarge és a svájci Holcim cementipari konszernek egyesülése, mivel az utóbbi mégsem kíván belemenni a korábban kialkudott feltételekbe.

Szerző(k): MTI-Eco