charter

07.
26.
15:50

Charter járat indul Debrecen és Moszkva között

Rendszeres charter repülőjáratok közlekednek augusztustól Moszkva és Debrecen között; a két város viszonylatában sem menetrend szerinti, sem charterjáratok nem közlekedtek azóta, hogy a debreceni repülőtéren elindult a polgári forgalom - közölte Meleghegyi Tamás József, az Airport Debrecen Kft. ügyvezetője.

Szerző(k): MTI-Eco
02.
09.
12:52

Malév-ügy: már elkezdték az átfoglalásokat nyárra

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) azzal számol, hogy nem éri kár a nyári charterutasokat a Malév leállása kapcsán, mivel már elkezdték az átfoglalásokat - közölte Molnár Gabriella, a szervezet elnöke fogyasztóvédelmi egyesületekkel közösen tartott sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.

Szerző(k): MTI-Eco
02.
03.
11:13

A Travel Service lecsap a Malév charterekre

A Travel Service átveszi a Malév chartereket és menetrend szerinti járatokat is indít Budapestről.

Szerző(k): Nagy László Nándor
05.
28.
23:59

Charterjárat Dubrovnikba

Szerző(k): Diószegi József
03.
18.
23:59

Kétmilliárddal nőhet a Malév charterforgalmának bevétele

Az idei nyáron az utasforgalom 30 százalékos növekedésével számol a charterforgalomban a Malév, amelynek tavaly 6 milliárd forintja származott ebből, idén pedig 8 milliárdot vár.

Szerző(k): Diószegi József
10.
17.
23:59

Jó téli szezonra számít a Malév

Jól zárta a Malév a nyári charterszezont, mintegy 650 indított járatával megőrizte vezető helyét a hazai piacon. A cég télen is üzemelteti az utasokat a meleg éghajlatú országokba szállító járatait, amelyek már tavaly is sikeresek voltak.

Szerző(k): Hőnyi Gyula
05.
09.
23:59

Börgöndön indul, Győr-Péren a tendereztetésnél tart a reptéri fejlesztés

Hetente egy, 140-160 személyes chartergépet kíván fogadni a nemrég új üzemeltetőhöz került szentkirályszabadjai repülőtér. Néhány napon belül aláírják azt a szerződést, amelynek értelmében az angol Wiggins Group 15 milliárd forintos beruházással polgári repülőteret és logisztikai központot építhet a Fejér megyei Börgöndön. Az Európai Unió PHARE programja 2,2 millió euróval támogatja a győr-péri repülőtér rehabilitációját. A kiírt tenderre 10 pályázó 11 ajánlatot adott be.

Szerző(k): Körtési Zsolt
03.
17.
23:59

Lufthansa-chartergéppel hozza Hévízre vendégeit a Mutsch Kft.

Közvetlen, kéthetenkénti charterjáratot indít április 6-tól Frankfurt és a Balatonhoz közeli Sármellék repülőtere között a Lufthansa CityLine. A járatot a Mutsch Ungarn Reisen 2000 Idegenforgalmi Kft. felkérésére indítják be. A társaság jövőre vendégforgalma megkétszereződését várja, ezért hetenkénti járatot tervez indítani 2003-ban, sőt Stuttgartból is jön majd kéthetente chartergép - tudtuk meg Marina Mutschtól, a cég társtulajdonosától.

Szerző(k): Regős Zsuzsa
11.
05.
23:59

Charterjáratokat indít Bangkokba a Malév

Szerző(k): Diószegi József
09.
29.
06:59

Könnyítések várhatók az utazási irodákról szóló rendeletben

Október elején államtitkári egyeztetésre megy az utazásszervezőkről és utazásközvetítőkről szóló GM-rendelet: a tervezet több ponton könnyítene az irodák helyzetén, ugyanis több nagy iroda nem tud biztosítást kötni, így azoknak – ha október 28-ig nem változnak meg a szabályok – le kellene húzniuk a rolót – értesült a NAPI Gazdaság. Cikkünk a mai lapban olvasható.

Szerző(k): NAPI