chip

07.
29.
19:48

Elszállhat az okostelefonok ára

A számítógépes chipek globális hiánya az autóktól a videojáték-konzolokig mindenre hatással van. És úgy tűnik, hogy az okostelefonok a következők a listán. Az autógyártókra különösen nagy hatással volt a hiány, mivel olyan vállalatok, mint a General Motors és a Ford csökkentették vagy akár le is állították bizonyos járművek gyártását. Most azonban legalább 10 százalékos drágulással, elmaradó szállításokkal számolnak az olyan nagy cégek is, mint az Apple vagy a Samsung.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
26.
22:56

Leállt a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban, 3 hétre

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára három hétre leállítja a termelést, ezt az időszakot karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használják fel - tudta meg a Hirös.hu a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-tól.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
23.
08:40

A vártnál nagyobb lett az Intel profitja

Az elemzők által vártnál nagyobb negyedéves profitról és bevételről jelentett az Intel, egyúttal javította idei eredményvárakozását - közölte az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
07.
21.
12:51

Rossz gyártási helyzettel számol a Mercedes anyacége

A félvezetőchipek globális hiánya 2021 második felében is kihatással lesz az autóeladásokra, valamint a gyártási gondok 2022-re is áthúzódhatnak - közölte szerdán a Daimler AG, de a Mercedes-Benz anyacége változatlanul hagyta az idei évre vonatkozó profitráta-előrejelzését.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
08.
11:47

Egyszerű befektetőnek hitték, kiderült hogy maga a kínai állam

Egy holland akart megvenni egy brit félvezetőgyártó céget, azonban egy elemzés szerint annak kínai tulajdonosa nem más, mint maga a kínai állam. Kína egyre inkább arra törekszik, hogy szűkös félvezetőgyártó kapacitásait külföldi felvásárlásokkal bővítse, szigorú állami kontroll alatt.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
07.
03.
21:03

Egy anomália miatt drágábbak a használt autók, mint újonnan voltak a tengerentúlon

Általában egy új autó rossz befektetésnek számít, mert az értékének nagy részét elveszíti abban a pillanatban, amikor kihajt a kereskedésből. Kivéve, ha az új autót a világjárvány idején vásárolták: az Egyesült Államokban a chiphiány miatt soha nem látott módon már a használt autók árai vetekednek az újakéval.

Szerző(k): Szabó Dániel