city

09.
09.
09:57

A bankárok visszafoglalják a Cityt

A bankok minden módszert megpróbálnak, hogy visszacsábítsák a járvány miatt home office-ba kényszerült dolgozókat az irodákban. Ingyen ebéddel, közösségi programokkal, céges fagyizóval próbálkoznak a londoni City pénzintézetei. A jelek szerint sikerrel.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
02.
07:08

Nagyot buktak a budapesti taxiscégek, de van egy kivétel

Érezhetően visszaesett a budapesti taxiscégek - vagyis a fuvarszervezők - bevétele 2020-ban azonban a kiadásokat is meg tudták fogni, így voltak olyan vállalkozások, ahol még nőtt is a profit 2019-hez képest. A Taxify-utód Bolt bizonyult a leginkább válságállónak, a tulajdonosok több mint félmilliárdot vettek ki tavaly a cégből.

Szerző(k): Szász Péter
01.
05.
19:23

Nagy sikerrel kezdte az évet az EU

Az első 2021-es tőzsdei kereskedési napon hatmilliárd eurónyi üzlet vett cseppet sem érzékeny búcsút a londoni Citytől, és települt át az EU pénzügyi központjaiba, miután a City január 1-jétől anélkül, hogy elmozdult volna a helyéről, EU-n kívüli országba került.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
08.
07:08

Öldöklő harc kezdődött Európa szívében

Megkezdődött a harc azért, hogy melyik európai pénzügyi központ veheti át a londoni City szerepét, ám ez csak látszólag ilyen egyszerű, mert a szakértők régóta tudják, hogy a legendás brit pénzközpont túl erősen centralizálta az európai pénzforgalom menedzselését.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
12.
19:09

Nagy bajban vannak a budapesti taxisok - lesz, aki feladja

Jelentős fuvarszám-csökkenésről számolt be lapunknak több budapesti taxitársaság, az sem kizárt, hogy lesz, akinek hosszabb-rövidebb időre fel kell hagynia ezzel a hivatással. Ezzel szemben akadt olyan cég, amely eddig megúszta a visszaesést.

Szerző(k): Szász Péter
02.
21.
10:09

Budapestiek, figyelem! Új közlekedési applikációt mutattak be

Február 17-től ingyenesen letölthető a MaaS4EU applikáció, amely képes útvonalat tervezni valamennyi elérhető közlekedési mód felhasználásával - adta hírül a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ).

Szerző(k): Szász Péter
09.
17.
16:47

Bevethetik Matolcsy atomfegyverét a britek

A brit Munkáspárt szeptemberi kongresszusa a párt választási programjának részévé teheti egy új pénzügyi tranzakciós adó bevezetését, amellyel elsősorban a rövid távú pénzügyi manővereket céloznák meg. A bevétel olyan nagy, hogy két év alatt fel lehetne építeni belőle az új paksi atomerőművet

Szerző(k): Komócsin Sándor, Herman Bernadett
06.
16.
09:08

Jól megy a taxiscégeknek - egymást falják fel a budapesti fuvarszervezők

Tavaly is nagyon jövedelmező évet zártak a budapesti taxitársaságok, miközben a piac koncentrálódik és újabb szereplők próbálnak szerencsét - derül ki a beszámolókból.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
16:00

Új székhelyett választott az EBRD

Költözik több mint negyedszázada használt székhelyéről az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), de új székháza is London pénzügyi központjában lesz.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
24.
10:16

Ez a minisztériumok "kedvenc" taxicége

A City Taxi nyerte meg a minisztériumi dolgozók személyszállítására kiírt közbeszerzési tendert - írja az mfor.hu az uniós közbeszerzési értesítő nyomán.

Szerző(k): Szász Péter