continental

10.
21.
22:19

Reagált Lázár felháborodására az autóipari multi

A hétfői bejelentés előtt a Continental részletesen tájékoztatta a kormány képviselőit, közöttük a makói polgármestert a tervezett létszámcsökkentésről. Amennyiben a támogatáshoz kapcsolódó jövőbeni kötelezettségeket nem teljesítik, visszafizetik a megfelelő összeget a magyar állam részére - áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
21.
07:58

Keményen odaszólt Lázár János egy autóipari multicégnek

„Egy külföldi vállalat ismét felháborító dolgot művelt Magyarországon, ráadásul a magyar adófizetők pénzéből” – mondja Lázár János egy Facebookon közzétett videóban. Lázár amiatt szólalt fel, hogy a választókerületéhez tartozó Makón a német Continental idén 200 embert küld el, jövőre pedig 300-at.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
20.
15:03

Újabb 140 embert tesz lapátra az autóipari multi

Idén 90 embert már elbocsátottak, az év végéig pedig újabb 140 dolgozótól megválik a Continental autóipari cégcsoporthoz tartozó ContiTech Fluid Kft. makói üzeme. Főként munkaerő-kölcsönző cég által kiközvetített munkásoktól válnak meg, az alkatrészhiányra és az ágazat átalakulására hivatkozva - írja a delmagyar.hu híre alapján a hvg.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
21.
14:23

Pénz és dohány van, beruházás is

Csaknem 10 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a Continental Dohányipari Zrt. a cégcsoporthoz tartozó sátoraljaújhelyi dohánygyárban - közölte a társaság az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
03.
15:51

Cenzúra a makói gumigyárban, azonnali kormányzati beavatkozását sürget a szakszervezet

Azonnali intézkedést, rendkívüli munkaügyi hatósági vizsgálat elrendelését várja a kormánytól a Magyar Szakszervezeti Szövetség a Continental makói gumigyárában újonnan bevezetett viselkedési utasítás ügyében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
02.
13:06

Csak engedéllyel lehet beszélgetni egy magyar multinál

A helyi szakszervezet szerint meglepő viselkedési kódexet vezettek be a Continental makói gumigyárában, éppen az új kollektív szerződést előkészítő időszakban: munkavégzés közben a dolgozókkal csak írásbeli engedéllyel válthat szót „másik üzemegységből” érkező személy. A beszélgetést, legyen az akár csak egyetlen mondat is, a munkáltató cenzúrázza és indoklás nélkül megtilthatja, még a szakszervezet képviselőink is. Emlékezetes: a gyárban éppen a korábbi kollektív szerződés egyoldalú felrúgása miatt volt több műszakon át tartó sztrájk.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
08.
19.
10:02

Gumiabroncsokba kerülnek az újrahasznosított pet-palackok

A technológia és a gyártókapacitás is adott a Continentalnál arra, hogy jövőre már pet-palackok újrahasznosításával is gumiabroncsokat gyártsanak. A szövetváz kialakításához használható reciklikált műanyag a gyártó innovatív megközelítését dícséri - és csökkentheti a cég környezetterhelési mutatóját is.

Szerző(k): Szabó M. István
08.
12.
17:17

A magyarok veszik a gumit, mint a cukrot

A magyarországi személygépjármű-gumiabroncspiac 2021 első fél évében 14,5 százalékkal növekedett gyártói oldalon 2020 azonos időszakához képest, ami jelentős fellendülésnek számít, különösen az előző évi 7 százalékos csökkenéshez képest - közölte a Continental Hungaria Kft. az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
04.
23:49

Győztek a sztrájkolók a makói Continental-gyárban

Véget ért a kedden kezdődött határozatlan idejű sztrájk a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában – tájékoztatta a munkabeszüntetést szervező Makói Gumiipari Szakszervezet (MGSZ) csütörtökön este az MTI-t.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
03.
18:27

Kitartanak a Contitechnél sztrájkolók

Folytatódik a kedden elkezdődött határozatlan idejű sztrájk a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában, rendkívüli eset nem történt – tájékoztatta a cég az MTI-t. A sztrájkolók vissza akarják kapni a korábbi, a cégvezetés által felmondott, kollektív szerződésben elért juttatásokat - közölte Radics Gábor, a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Szerző(k): Domokos Erika