covid-19

04.
16.
09:14

Koronavírus: némileg csökkent a halálozás Magyarországon

Április 16-i állás szerint 3 millió 145 ezer a beoltott, 5216 az új covid-fertőzött, és elhunyt 241 beteg - adta hírül a koronavirus.gov.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
08:55

Koronavírus: megjöttek a friss adatok a világból

A világon 138 890 681 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 985 407 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli adatai szerint, 79 084 085-en meggyógyultak.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
07:59

Kevés lehet a második Pfizer-oltás, a cég elárulta, mikor lehet szükség újabb adagra

Valószínűleg szükség lesz egy harmadik oltásra is a Pfizer koronavírus-vakcinájából a védettség kialakulásához, hosszabb távon pedig lehet, hogy évente kell majd oltatni – ezeket a megállapításokat a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla tette április elsején egy online beszélgetésben, de a beszélgetés részleteit csak most csütörtökön közölte a CNBC.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
07:23

Közel 20 százalékkal pattant vissza a kínai gazdaság

A kínai gazdaság 18,3 százalékkal növekedett az első negyedévben, miután a koronavírus-járvány belföldi megfékezését követően az ország gazdasága gyorsuló ütemben állt helyre a tavalyi első negyedévben regisztrált visszaesésből - derült ki a kínai statisztikai hivatal pénteken közzétett adataiból.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
15.
14:06

Váratlan döntést hozott az Alkotmánybíróság

Az állami szervnek pontosan meg kell indokolnia, ha a járványra hivatkozva később válaszol egy közérdekű adatigénylésre - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab).

Szerző(k): Domokos László
04.
15.
11:51

Még egy dolog jött, amitől jobban félnek a Covid-válságnál

A kötvénypiaci viharok, az emelkedő infláció mellett még áprilisra újabb olyan dolog került a befektetők látómezejébe, amitől jobban tartanak már, mint a koronavírus-járványtól. Ez pedig az esetlegesen növekvő adók - derül ki a Bank of America friss alapkezelői felméréséből. Brutálisan jó hangulat uralkodik a tőzsdéken.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
15.
11:16

Kormányinfó: pótolni kell a kieső veszélyes vakcinákat

Új tárgyalásokat kezd a kormány, hogy pótolja a felfüggesztett Janssen vakcinák elérhetőségét. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerint lazítások jönnek, egyben újabb kampány is, amivel el elehet érni a lakosság 60 százalékos beoltottságát, ami már társadalmi szintű immunitást jelent.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
14.
17:19

Megint hoppon maradt a Ryanair

Összhangban vannak az uniós joggal azok a támogatási intézkedések, amelyeket a Covid-19 által okozott utazási korlátozások nyomán a járatok törléséből vagy átütemezéséből eredő károk miatt Svédország és Dánia vezetett be a SAS légitársaság javára - döntött az Európai Bíróság. A keresetet a Ryanair nyújtotta be. A fapados társaság nem először támadja a skandináv támogatási gyakorlatot.

Szerző(k): Szász Péter
04.
14.
15:50

Több szervünket is kikészíti az elhúzódó koronavírus-helyzet

Úgy tűnik, több káros hatása is van annak, hogy egész nap otthon kell ülni a számítógép előtt.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
14.
15:27

Nagyon foglalkoztatják a keleti vakcinák az internetezőket

A legtöbben a Szputnyik V oltás esetleges mellékhatásaira kerestek rá az utóbbi hetekben az interneten, a kínai vakcina iránti általános érdeklődés viszont lanyhult a februári hullám után.

Szerző(k): Rácz Gergő