covid-19

05.
19.
06:54

A koronavírus kitartóan fertőz

A világon 525 376 606 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 283 562 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai alapján.

Szerző(k): Domokos László
05.
17.
17:31

Koronavírus: megjöttek a friss szennyvízadatok

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
16.
08:28

Koronavírus: Észak-Koreában most már elszabadulhat a pokol

Se szűrés, se oltóanyag - Phenjan ugyan csak néhány napja ismerte el, hogy az országban járványszinten megjelent a koronavírus, de most már naponta több százezres megbetegedésekről írnak - írta a Reutersre hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
15.
16:17

Olaszországba repülne? Figyelmeztetést adott ki az egészségügyi minisztérium

Olaszország repülőterein és az országból induló légi jártakon megmarad a maszkviselési kötelezettség egészen június 15-ig, annak ellenére, hogy az Európai Unió ezt hétfőtől eltörli- jelentette be az olasz egészségügyi minisztérium.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
13.
11:26

Ijesztő, mit hagyott maga után a koronavírus-járvány Magyarországon

Kezeletlen, az ellátórendszerből eltűnő rákbetegek, szívbetegek, mentális betegek tömegei, megugró öngyilkossági statisztika, ijesztő többlethalálozás a fiataloknál a koronavírus-járvány magyarországi egyenlege - derül ki a járvány társadalmi-gazdasági hatásait összegző, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont (KRTK) Közgazdaságtudományi Intézet (KTI) által készített tanulmánykötetből.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
13.
11:06

Robbanásszerűen terjed a koronavírus Észak-Koreában

Észak-Koreában csak tegnap ismerték be először, hogy covid-fertőzöttet találtak az országban, mára azonban már hat halálos áldozata van a járványnak, és több mint százezren szenvednek lázas betegségtől - írja a BBC.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
13.
08:55

400 ezer antigén gyorstesztet adományoz a kormány

A hétvégén 400 ezer antigén gyorstesztet küld Magyarország Szomáliának és a Fülöp-szigeteknek - jelentette be a Facebookon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
08:28

Besokalltak a munkások, késnek a Macbookok

A most megrendelt 14 és 16 hüvelykes Macbook Pro modellek várhatóan 7-9 héten belül érkeznek - idézi a Techspot az Apple holnapját. A késés oka összetett, része van benne a kínai lezárásoknak, a beszállítói hiánynak és annak, hogy a Macbook Prók egyedüli gyártójánál lázadoznak a munkások.

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
07:42

Már több mint 520 millió fertőzöttet azonosítottak globálisan

A világon 520 072 647 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 260 163 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai alapján.

Szerző(k): Szász Péter
05.
12.
22:20

Vége lesz a járvány miatti állami támogatások osztogatásának

Az Európai Bizottság fokozatosan megszüntetni a koronavírus-járvány hozott állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keretet, amely lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy orvosolják a járvány okozta súlyos gazdasági zavart.

Szerző(k): Domokos Erika

Emberéleteket és ezermilliárdokat spórolhatnánk (x)

A Covid19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak az egészségügyi adatok.