dánia

05.
07.
11:52

Kilőtt a Pandora, visszaerősödik az ékszerpiac

A dán ékszercég bevétele áprilisban annak ellenére ugrott meg az egy évvel korábbihoz képest igen jelentősen, hogy a boltjaik negyede még mindig zárva zart - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
05.
11:08

A bazalt lehet a csodafegyver: 8 óra munka, 16 óra kisütés

A bazalt lehet az energiatárolás új csodaanyaga, feltéve, hogy beigazolódik egy dán kutatási projekt feltevése, mely szerint nagy teljesítmény hosszú ideig tartó leadására is használható a hő elraktározására alkalmas, szinte mindenhol megtalálható, olcsó vulkanikus kőzet.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
04.
23:50

A Pandora mostantól csak szintetikus gyémántból készít ékszereket

Nem készít többé természetes gyémántokkal díszített ékszereket a Pandora dán cég. A jövőben megfizethetőbb, fenntartható módon, laboratóriumban előállított drágaköveket használ.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
27.
17:40

Asztalra csapott a miniszter a bankok negatív kamatai miatt Dániában

A bankok negatív kamatai miatt Simon Kollerup dán pénzügyminiszter erősen bírálta az ország bankjait, mivel így az ügyfelek pénze egyre kevesebbet ér a számláikon. Szerinte elérte a tolerálható szintet és vitát kezdeményez a gyakorlat felszámolásáról, ami felbolygatta az ország pénzügyi világát.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
21:20

A letteknek is, a cseheknek is jól jönne a dánoknál betiltott vakcinakészlet

Lettország kész átvenni a brit-svéd gyártású AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagkészletét,amiről Dánia korábban lemondott - közölte Daniels Pavluts lett egészségügyi miniszter. Az MTI híradása szerint aa lettek mellett Csehország is jelezte: a Dániában leállított oltóanyagot, akár mind a 2,4 millió adagot megvennék.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
17:19

Megint hoppon maradt a Ryanair

Összhangban vannak az uniós joggal azok a támogatási intézkedések, amelyeket a Covid-19 által okozott utazási korlátozások nyomán a járatok törléséből vagy átütemezéséből eredő károk miatt Svédország és Dánia vezetett be a SAS légitársaság javára - döntött az Európai Bíróság. A keresetet a Ryanair nyújtotta be. A fapados társaság nem először támadja a skandináv támogatási gyakorlatot.

Szerző(k): Szász Péter