dél-korea

04.
28.
17:18

Hableány: milliárdos pert indítanak a dél-koreai áldozatok hozzátartozói

Egyedülálló, 4,3 milliárd forintos kártérítési per van a törvényszék előtt. Korábban még soha nem követeltek ekkora kártérítést magyar bíróságon. Az óriási jóvátételt egy magyar ügyvédi iroda nyújtotta be a Hableány-katasztrófa 26 dél-koreai áldozatának hozzátartozói nevében - írja a Magyar Nemzet.

Szerző(k): Szász Péter
04.
25.
07:20

Afrikában építi új központját az Amazon

Az online kereskedelem óriása, az Amazon pár éven belül új, afrikai központot nyithat.

Szerző(k): Domokos László
04.
22.
08:36

Komoly növekedést ért el a Hyundai

A Hyundai Motor Co. dél-koreai autógyártó konszern nyeresége az első negyedévben éves összevetésben 187 százalékkal nőtt, négy éve a legmagasabb lett. Szakértők nagyjából hasonló profitnövekedést vártak, miután a cég sportkocsijai és a prémiumkategóriába tartozó Genesis autói iránt jelentősen megnőtt a kereslet - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
21.
17:32

A magyar McDonald's is árulja a világsztár zenekar menüjét

A McDonald’s étteremlánc április 19-én jelentette be, hogy 50 országra kiterjedő nemzetközi együttműködést kötött a hazánkban is rendkívül népszerű, K-pop irányzatot képviselő „BTS” együttessel, aminek köszönhetően május végétől a magyar rajongók a hazai éttermekben is megkóstolhatják majd a világ zenei listáit letaroló dél-koreai fiúcsapatról elnevezett BTS Menüt.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
19.
15:20

Egy hatalmas pénzhegy várja, hogy elköltsék

Soha nem látott extra megtakarítást eredményezett az, hogy a járvány eleje óta nincs mire költeni, ugyanakkor a kormányok hatalmas támogatásokkal tömik ki az embereket a világ szerencsésebb részén. Ez pörgetheti a gazdaságot az újranyitásokat követően, azonban ehhez az kell, hogy az emberek ezt el is akarják költeni.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
18.
15:39

Kiütötte a harmadik hullám az oltásbajnokot

A chilei vezetés januárban úgy ünnepelte az országot, mint oltási világbajnokot, ennek ellenére a járvány második hulláma után gyorsan megérkezett a harmadik, és megtöltötte a kórházakat és az intenzív osztályokat. Vannak, akik a használt oltóanyagok hatásosságát kérdőjelezik meg, mások szerint a nagy oltási kampányban túlságosan is egy lóra tett a kormány.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
16.
06:20

Putyin megkapta a második oltást, titok, hogy melyiket

Nem kielégítő a Covid-19 elleni védőoltás iránt az orosz lakosság körében megmutatkozó igény, de Vlagyimir Putyin elnök személyes példája kedvező hatással lesz a vakcináció ütemére - mondta az MTI szerint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában.

Szerző(k): Domokos Erika