dél-korea

05.
24.
18:49

Lyukat robbanthat a baloldal az USA dél-amerikai bástyáján

Egy radikális baloldali jelölt vezet Kolumbiában az elnökválasztás május végi első fordulója előtt, aki radikális gazdasági reformokat és új külpolitikát ígér. A dél-amerikai ország az elmúlt évtizedekben az USA szilárd szövetségese volt, így Washingtonban idegesen várják a fejleményeket. Kolumbiában robbanásveszélyessé nőtt a társadalmi elégedetlenség.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
22.
08:14

Észak-Korea válaszra sem méltatta az amerikai elnököt

Észak-Korea azt állítja, hogy a Covid-19-járvány lassul az országban, az állami média vasárnap "pozitív tendenciáról" számolt be, amely szerint az új "lázas esetek" napi száma 200 000 alá csökkent - írja a CNN.

Szerző(k): Szász Péter
05.
21.
14:43

Biden és Jun már Észak-Koreára is figyel

Az Egyesült Államok és Dél-Korea tárgyalni fog arról, hogy az észak-koreai nukleáris fenyegetés elhárítására sűrűbben és nagyobb katonai erő felvonultatásával rendeznek ezután közös hadgyakorlatokat, mert megítélésük szerint nagyon kicsi az esély a diplomáciai megoldásra - közölte szombati tárgyalásukat követő közös sajtóértekezletükön Szöulban az ázsiai körutat elkezdő Joe Biden amerikai elnök és vendéglátója, Jun Szuk Jol új dél-koreai államfő az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
16.
08:28

Koronavírus: Észak-Koreában most már elszabadulhat a pokol

Se szűrés, se oltóanyag - Phenjan ugyan csak néhány napja ismerte el, hogy az országban járványszinten megjelent a koronavírus, de most már naponta több százezres megbetegedésekről írnak - írta a Reutersre hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
14.
11:40

Kim Dzsong Unt nyugtalanítja az észak-koreai koronavírusjárvány

Nagy bajnak nevezte a rohamosan terjedő észak-koreai járványt az ország diktátora. Szombaton már 280 ezer ápolt betegről számolt be Phenjan - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
14.
08:04

Az ukrajnai háború Dél-Koreában is mindent megváltoztatott

Dél-Korea új elnöke elődjének békülékeny stílusával szemben kőkemény fellépést ígér az egyre erősebben felfegyverzett Észak-Koreával szemben, beleértve ebbe azt is, hogy válaszul a szomszéd nukleáris programjára Dél-Korea is saját atomfegyver-arzenált fejleszthet ki, ha úgy ítélik meg, hogy az USA védelmi garanciája kevés.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
13.
13:09

A Renault nyit kaput a kínai autóipari óriásnak Amerikába

A Volvo autóüzletágát birtokló Geely megvásárolja a Renault dél-koreai részlegének több mint egyharmadát, amely üzlet azért jelentős, mert ezzel a kínai óriás Dél-Koreában gyártott autókat exportálhatna az USA-ba - írja az Autonews.

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
11:06

Robbanásszerűen terjed a koronavírus Észak-Koreában

Észak-Koreában csak tegnap ismerték be először, hogy covid-fertőzöttet találtak az országban, mára azonban már hat halálos áldozata van a járványnak, és több mint százezren szenvednek lázas betegségtől - írja a BBC.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
12.
12:40

Rögtön lezárták Észak-Koreát, miután két év "késéssel" megérkezett a vírus

Először mutatták ki hivatalosan a covidot Észak-Koreában, arról azonban nem számolt be az állami média, hogy hányan betegedtek meg Phenjanban. Az ország vezetősége elutasította a koronavírus elleni oltást, és helyette lezárással próbálja megakadályozni a fertőzés terjedését - írja a BBC.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
07.
09:51

Észak-Korea ballisztikus rakétával üzenhetett az új dél-koreai elnöknek

Észak-Korea feltehetőleg megint rakétakísérletet hajtott végre szombaton, mert a dél-koreai hadsereg vezérkarának közlése szerint kilőtt egy azonosítatlan lövedéket a Japán(Keleti)-tenger felé, valószínűleg egy tengeralattjáróról indítható, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát - jelentették hírügynökségek.

Szerző(k): Szepesi Anita