dax

05.
07.
11:30

Erősödéssel nyitott a tőzsde Nyugat-Európában

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken, és még az olaj ára is emelkedett kissé - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
18:15

Emelkedéssel zárt Nyugat-Európa

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre és az angol jegybank új pénzügypolitikai jelentésére figyeltek. Az előzetes adatok szerint a londoni FTSE-100 mutató 0,50 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,21 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,28 százalékos, a madridi IBEX 0,19 százalékos, a milánói FTSE MIB pedig 0,17 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
09:30

Budapest és a fontosabb európai indexek is pozitívan nyitottak

A budapesti tőzsde a szerdai záróértékéhez képest 0,03 százalékkal erősödött. Európában is zöldnyitás volt a vezető indexeken.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
08:09

Az olajár diktálhat a tőzsdéken

Vegyes kezdésre lehet számítani csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon. A vezető indexek a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján 0,1 százalék körüli, csekély mértékben mozdulhatnak el pozitív és negatív, de inkább pozitív irányba a kereskedés kezdetén - írja az MTI. Nyolchetes csúcsa körül az olajár.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
18:51

Zöldben zárt Nyugat-Európa

Jelentős erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
04.
21:13

Nagyon rossz napja volt a techcégeknek

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden, az indexet a technológiai vállalatok taszították a mélybe túlértékeltségi aggodalmak hatására - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
08:01

A vállalati vallomások diktálják a napi ütemet

Vegyes kezdésre lehet számítani kedden a főbb európai értékpapírpiacokon. A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a vezető indexek 0,1-0,2 százalékkal bármely irányban elmozdulhatnak a kereskedés kezdetén - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
28.
21:11

A bankok vitték a prímet Európában

Túlnyomórészt enyhe emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán. Egy sor pozitív banki gyorsjelentés érkezett, ám az efölötti optimizmust ellensúlyozta az óvatosság az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) monetáris politikai döntéseinek kihirdetése előtt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
27.
18:40

Vörösbe buktak az európai indexek

Vegyes kezdésből Madrid kivételével veszteségbe csúsztak zárásra kedden a főbb európai tőzsdeindexek - írja az MTI. Budapestek is kivételt jelent.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
09:39

Vegyesen nyitott Európa

Pár pontos elmozdulásokkal, vegyesen nyitottak a főbb nyugat-európai részvénypiacok kedden - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter