diák

05.
13.
07:21

Hatalmas területet kaphat a Fudan Egyetem, összezsugorodhat a Diákváros

Kedd éjszaka két törvénytervezetet nyújtott be Semjén Zsolt. Az egyik szerint a kormány a Fudan Egyetem alapítványának adná a Nagyvásártelep területét, ahová korábban a Budapest Diákváros projektet tervezte. Kiemelt állami beruházás indul Budapest Diákváros néven is, de kisebb területen, mint korában tervezték - írja a 444.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
10.
13:29

Lehet-e a védettség foglalkoztatási feltétel? - Ezt mondják jogászok

Az átoltottság növekedésével és a szolgáltatások újranyitásával a munkáltatók is várják a munkavállalók visszatérését a korábbi munkakörnyezetbe, emellett a munkaerő-kölcsönző cégek igyekeznek olyan dolgozókat közvetíteni, akik megfelelnek a megrendelők elvárásainak. De vajon a munkáltatók kérhetik-e a védettség igazolását, lehet-e a védettség foglalkoztatási feltétel? A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő jogászai összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
06.
11:31

Egyértelmű nem a kormánynak a budapestiektől a Fudan egyetemre

A budapestiek döntő többsége nem ért egyet a fővárosban létesítendő kínai egyetem gondolatával - ez derült ki az Opinio Intézet által készített reprezentatív felmérésből, amelyenek eredményét a Euronews közölte.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
07:11

Érettségi 2021: hétfőn a magyar nyelv és irodalommal kezdődik

Érettségi: hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbeliket tartják.

Szerző(k): Domokos László
05.
02.
21:10

Hétfőn érettségi, így készülnek az iskolák - csak írásbeli lesz

Tavaly óta online oktatásban készültek a hétfőn érettségiző diákok. Egy teremben maximum tíz vizsgázó lehet és a felügyelő tanároknak több óvintézkedést is be kell tartani, például egymástól mindenkinek másfél méteres távolságra kell lennie. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint nagyobb biztonságban lennének a tanulók, ha hamarabb kezdték volna a beoltásukat - hangzott el az ATV Híradóban.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
27.
07:58

Kiderült, mennyi lehet a diákmunkások órabére idén

A diákszövetkezetek szerint a cégek már megkezdték a toborzást a klasszikus nyári diákmunkákra, de a diákok rohama a munkáért még nem indult be - írja keddi számában a Világgazdaság.

Szerző(k): Szász Péter
04.
21.
10:51

Egész Európát lepipálta pénzügyi tudásával a magyar tini

Mi történik, ha a hitelből vett telefonom összetörik - tovább kell fizetnem a törlesztőrészletemet? Ilyen és hasonló, fogós pénzügyi kérdésekre adott hibátlan válaszokat magyar versenyzőként Strasszer Zsófia, a budapesti Keleti Károly Szakgimnázium tanulója, és nyerte meg az Európai Pénzügyi Kvíz döntőjét.

Szerző(k): Herman Bernadett