e-kereskedelem

05.
14.
14:00

Az Alibaba veszteséggel zárta a negyedévet

Az Alibaba kínai online kereskedelmi portál veszteséggel zárta az idei első negyedévet, miután rekordösszegű büntetést szabtak ki rá a kínai hatóságok. Ez volt a cég első veszteséges negyedéve azóta, hogy 2014-ben bevezették a részvényeit a New York-i Értéktőzsdére (NYSE).

Szerző(k): Domokos László
05.
14.
13:00

Beütött az igazi rémálom a boltokban

Áprilisban a boltos világ igazán sötét időszakot élt át. Az iparcikkes boltok pedig még rosszabbbul jártak, hiába nyithattak ki április 7-től. A hagyományos iparcikkes boltok a járvány előtti időszakhoz képest piacuk felét bukták el, 300 milliárdból 150 milliárdot.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
12.
15:26

Ha kínait rendel, véget ér az aranyélet

Az e-kereskedelem európai uniós szabályozásában két lényeges változás lép életbe júliustól: megszűnik az Európai Unión kívülről érkező, 22 eurót meg nem haladó értékű áruk áfamentessége, de az áfafizetés egyszerűbbé válik.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
14:49

Kiegyezett a GVH és az eMAG - az óriáscég nem csak fizet, de megtolja az ágazat szekerét is

A hazai e-kereskedelmi piacra nézve előremutató megállapodást kötött az eMAG Magyarország a Gazdasági Versenyhivatallal: a vállalat kifizeti a 2018-as Black Friday kapcsán kirótt bírságot, ezzel párhuzamosan pedig minden vásárlójának 3 ezer forint értékű kupont biztosít, a hazai kis-, és középvállalkozások online értékesítési tevékenységét pedig több, mint 4 milliárd forint értékű programmal segíti.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
10.
16:06

Meglepő, hogy melyik ágazat a lezárások igazi vesztese

Home office és suliszünet alatt azonnal lejjebb kapcsol a ruhás piac. Eddig 15-25 százalékos a visszaesés, sőt, a kilátások sem valami biztatóak.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
09.
11:42

Üzenet az EU-nak is, több méz kellene a madzagra

Ha a Nyugat helyre akarja állítani a tekintélyét a világon akkor valamit mutatnia kellene azokon az általános szólamokon kívül, amiket a nyugati politikusok hangoztatni szoktak. Jó és egyben rossz hír is, hogy Kína nem az az ellenfél, ami a Szovjetunió volt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
09.
08:30

Továbbra is hasít a PayPal

A PayPal Holdings az első negyedévben rekord forgalmat bonyolított le a platformján keresztül, mivel az e-kereskedelmi hullám még a gazdaság fokozatos újraindulása közepette is folytatódott. Ez pedig részvényenkénti rekordnyereséget hozott. A vállalat az első negyedévben 1,1 milliárd dollár, azaz részvényenként 92 cent nettó nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 84 millió dollárral, azaz részvényenként 7 centtel. A PayPal bevétele a negyedévben 6,03 milliárd dollár volt (több, az elemzők 5,91 milliárd dolláros előrejelzésénél), szemben az egy évvel korábbi 4,62 milliárd dollárral - írja a Computerworld.

Szerző(k): Szász Péter
05.
07.
14:25

A boltok már egy éve csak a romokat lapátolják ide-oda a pusztítás után

A boltos világ 2021 áprilisában alig van jobb helyzetben, mint egy évvel korábban, amikor 10 százalékos mínuszban volt. Az iparcikkes boltok körében pedig iszonyatos pusztítást rendezett a járvány, még jó, hogy volt miből visszaesni. A webáruházak black friday-hoz hasonlítható csúcsra futása is csak azt eredményezte, hogy a boltzár alatt 100 forintból 12 forint folyt be hozzájuk.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
07.
14:05

Nagy pénztől esik el Elon Musk

Komoly bevételről kénytelen lemondani a Tesla, miután emissziós kreditjeinek legfőbb vásárlója felhagy ezek beszerzésével. A Tesla profitgyártása alapvetően a kreditek eladására támaszkodik, így akár bajba is kerülhet.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
05.
10:19

Új utakra indul a Tesco: hamarosan rá se fog ismerni a Tesco kínálatára

A Tesco részvényesei egy részének nyomására felgyorsítja az egészséges élelmiszerek bevezetését a kínálatba, néhány éven belül óriási változások lesznek a brit áruházlánc magyarországi érdekeltségénél is.

Szerző(k): Komócsin Sándor