e-kereskedelem

05.
24.
13:58

Száguld az internetes bolhapiac, pár termékért virtuális közelharcot kell vívni

Éves szinten több mint kétmillió terméket adnak el Vaterán, az oldalon tavaly ősz óta eladott termékek átlagosan kevesebb, mint két hét alatt keltek el. A leggyorsabban elpasszolható termékek listáját az otthon kallódó szerszámok, nyomtatók, szórakoztató elektronikai kütyük vezetik.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
23.
12:16

És akkor ki van a boltban?

Mélyrepülésben a bolti foglalkoztatás: az első negyedévben 24 ezerrel kevesebb alkalmazott dolgozott a boltokban, mint 2019-ben. A busás balatoni bérek pedig egyáltalán nem biztos, hogy megmentik a vásárlókat a szokásos sorállástól. Pedig különösebb alkalmazási feltételeket nem is támasztanak a boltvezetők, szinte bárki mehet(ne) eladónak.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
20.
13:45

A Szép-kártyák aranykorát hozta el a kormány februári döntése

Áprilisban megugrott a Szép-kártyás költések értéke, az idén rekordot várnak a kártyakibocsátók, amihez a juttatások élelmiszerüzletekben történő felhasználásának július elsejéig történt meghosszabbítása is hozzájárul - közölték a kártyakibocsátók az MTI érdeklődésére.

Szerző(k): Tér Diána
05.
20.
08:20

Megfontoltak a magyarok: last minute költik el a pénzüket

Megváltozott az online szolgáltatások piaca, a vevők óvatosabban döntenek, egyre többen csak az utolsó pillanatban vásárolnak, és átalakult a keresett szolgáltatások köre - derül ki a főként internetes élmény-szolgáltatásokat kínáló Bónusz Brigád és az az e-kereskedelem kutatására szakosodott GKID közös felmérésből.

Szerző(k): Tér Diána
05.
20.
07:42

Bíróságra jár a budapesti kisvállalkozás vegán sonkájuk miatt

Perbe kezdtek egy budapesti kisvállalkozás ellen, amiért a cég vegán sonka néven árulja a húsra hasonlító ízvilágú és állagú szójaszeletét.

Szerző(k): Tér Diána
05.
19.
21:49

Olaszországban is bevásárolt az Indotek Group

Folytatja a nemzetközi terjeszkedést Jellinek Dániel Indotek Groupja, a dél-szicíliai Le Masserie Shopping Center és egy 13 szupermarketből álló, főként Észak-Olaszországban található portfólió akvizíciójával lépett be az olaszországi ingatlanpiacra.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
19.
11:25

Az árstop eddig is nagyon fájt a boltoknak, ha kiterjesztik, komoly pusztítást végezhet

A vásárlók egyre jobban, a boltosok egyre rosszabbul járnak az árstop közepette. Az új miniszter feljebb srófolta a cechet. Június végéig legalább 65 milliárdra hízhat az élelmiszer árstop számlája.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
16.
15:46

Szigorítás: új jogszabály érinti a gyógynövényből készült hevítőrudakat

A gyógynövényből készült hevítőrudakat ezentúl csak dohányboltokban lehet árusítani egy hatósági jogszabály-módosítás alapján. A tervezet célja az, hogy a fiatalkorúak körében visszaszoruljon a dohányzás és védelmet biztosítson a legális piacnak - írja az MTI.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
16.
13:32

A boltokban is kettészakadt az ország

A boltokban a legtöbb pénzt Győr-Moson-Sopronban költötték a vásárlók, 152 ezer forintot, a legkevesebbet Nógrádban, 96 ezer forintot. A különbség 56 ezer forint. Az ország közepén és nyugati felén többet, máshol kevesebbet költekeznek.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
15.
07:20

Milyen a jó kenyértartó? Íme, a válasz

A lényeg, hogy a kenyerünk védett helyen legyen, ám biztosított legyen számára a megfelelő szellőzés. Nem árt, ha a tároló lélegző anyagból van. Legyen a tartónk fából, műanyagból, kerámiából, esetleg fémből, igazából mindegyik anyagnak megvan az előnye és a hátránya is, ezeket veszi sorra az Ételt csak okosan! oldal.

Szerző(k): Szepesi Anita