eba

07.
21.
12:21

A Jófogás.hu tulaja veszi meg az eBay üzletágát

Az Adevinta megállapodást kötött az eBay Classifieds Group 100 százaléknyi tulajdonrészének megszerzéséről - tudta meg a Média1, így a Magyarországon a Jófogás.hu és a Használtautó.hu, valamint az Autónavigátor.hu oldalakat birtokló cég lesz a világ legnagyobb apróhirdetésekkel foglalkozó csoportja.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
18.
13:14

A bankokért fog lobbizni az egykori PSZÁF-elnök

Távozik az Európai Bankhatóság (EBA) igazgatóságából Farkas Ádám - értesült az Mfor.hu. A pénzügyi felügyelet egykori elnöke egy banki lobbiszervezetnél folytatja.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
11.
11:45

Elöntheti Európát a piszkos pénz - itt a figyelmeztetés

Új jogosítványai sem elegendőek az Európai Bankhatóságnak ahhoz, hogy útját állja a Danske Bank pénzmosási botrányához hasonló ügyeknek. Egységes európai szabályozásra lenne szükség a szervezet új vezetője szerint.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
11.
03.
11:27

Tesztelték az OTP-t - íme az eredmény

Az előrírtnál sokkal jobb eredményeket ért el az OTP az európai bankok stressztesztjén.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
25.
13:43

Összefogtak a nagyok: fontos változás jön a netes vásárlásoknál

Négy nagy online piactér, az Alibaba, az Amazon, az Ebay és a Rakuten-France kötelezettségvállalást írt alá hétfőn a veszélyesnek bizonyuló termékek gyorsabb eltávolítására - jelentette be az Európai Bizottság.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
06.
07.
23:00

Asztalra csapna a Rossmann és a dm - elég volt a puhaságból!

Három nagy német áruházlánc közös levélben fordult az állami szervekhez, hogy lépjenek: miközben ők aprólékosan betartják a fogyasztóvédelmi és egészségügyi előírásokat, az internetes kereskedőket senki sem ellenőrzi - írja a privátbankár.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
05.
12:00

Mire költötték a nyugdíjemelést? Kiderült!

Tavaly a tartós fogyasztási cikkek forgalma látványosan nőtt, ez hajtotta a kiskereskedelmet. A 2017-es közel 5 százalékos bővülés után az idén némi lassulás várható.

Szerző(k): Domokos László
11.
09.
07:08

Komoly világcégnek vannak tervei Magyarországgal

Jelentősen növelné magyarországi elérését az eBay, ám ehhez szükség van arra is, hogy a magyar cégek jobban kihasználják a lehetőségeiket – mondta a Napi.hu-nak adott interjújában Ilya Kretov, a cég feltörekvő európai országokért és Oroszországért felelős országigazgatója, aki egy közeljövőbeli magyarországi beruházást sem zárt ki.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
10.
06.
14:28

Dőlhet a pénz a kkv-khez

Az Európai Beruházási Alap (EBA) és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megállapodása alapján 80 milliárd forint hitelt kaphatnak a magyarországi kis- és középvállalkozások (kkv-k) a COSME, a kis- és középvállalkozások versenyképességét segítő programban.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
10.
07:08

Emiatt nagyot koppanhat Magyarország

Két uniós ügynökséget kellene átköltöztetni Londonból. Az új tagállamok egy korábbi tanácsi határozatra hivatkozva azt remélhetik, hogy a két intézmény székhelyéül közülük kell választani, a régi tagállamokból viszont olyan vélemények kezdenek erősödni, amelyek ennek ellenkezőjét sejtetik. Utánanéztünk, milyen kritériumoknak kellene megfelelnie egyebek mellett Magyarországnak is.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna