előrejelzés

04.
21.
16:56

Szomorú hír érkezett: egyre elérhetetlenebb a saját lakás sokaknak

2021-ben csökkenhet a lakáshitelt felvevők száma. Egy lakás vásárlása komoly anyagi megterhelést jelent a legtöbb háztartás számára. Nemcsak az önerő előteremtése, hanem a lakáshitel törlesztése is nehézséget okoz - írja a GKI.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
21.
08:11

Labilis lesz az ég, de meleg idő várható

Bár meleg időre van kilátás - 15 és 20 fok között lesznek az országos csúcshőmérsékletek -, de sok záporra és zivatarra van kilátás szerdán.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
19.
15:00

Bundesbank: az első negyedévben gyengült a német gazdaság teljesítménye

Elsősorban a szolgáltató ágazatok termelésének és a lakosság fogyasztásának csökkenésére hivatkozva a német gazdasági teljesítmény első negyedévi gyengülését jelzi a Bundesbank havi rendszeres gazdasági jelentése.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
18.
18:24

Dr. Végzet a legszörnyűbb kísértet visszatértét jósolja

Nouriel Roubini, akit negatív előrejelzései miatt dr. Végzetnek csúfolnak, arra számít, hogy a következő években nem egyszerűen inflációt eredményez a kormányok költekezése és a jegybankok laza monetáris politikája, hanem a legrosszabb zombi feltámadásához, az 1970-es évek stagflációjának visszatéréséhez vezet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
18.
16:25

Mikor tér vissza a 20 fokos meleg? Megérkezett a 7 napos előrejelzés!

Sok eső várható a következő napokban, de melegszik az idő, így ismét előfordulhatnak 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek. A hét második felében újabb hidegfront érkezik, de több lesz a napsütés - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) MTI-nek küldött előrejelzésében.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
17.
16:37

Megérkezett a friss időjárási előrejelzés, nem fog örülni

Szombaton dél felől egyre több és vastagabb felhő érkezik fölénk, egyre kevesebb helyen süthet ki a nap. Néhol gyenge záporeső kialakulhat. Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
16:13

Ez lesz az új olaj, masszívan fog drágulni

A Goldman Sachs elemzői szerint a környezetbarát technológiákra történő átállás jelentősen növelni fogja majd a réz iránti keresletet. A kitermelés erre nincs felkészülve, s durván drágulhat emiatt a színesfém.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
15.
13:42

Visszavágták a német növekedési várakozásokat

Egy százalékponttal csökkentették az idei német GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzésüket tavaszi közös prognózisukban a vezető német gazdaságkutató intézetek az előző, tavaly ősszel kiadott becslésükhöz képest - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
11.
13:44

Itt a friss időjárási előrejelzés, sokan fognak örülni

Vasárnap, a délután második felében szakadozik a felhőzet a Dunántúlon, ott pár órára a nap is kisüthet, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. Hétfőn akár 24 fokig is melegedhet a levegő az OMSZ előrejelzése szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
10.
17:40

Nincs mese, jönnek a felhők

Szombaton gomolyfelhők képződnek, illetve nyugat, délnyugat felől fátyolfelhők is érkeznek. Csapadék nem lesz. Vasárnap a Tiszántúlon még kisüt néhány órára a nap, nyugat felől azonban egy vastagabb felhősáv érkezik, amely kelet felé vonul.

Szerző(k): Rácz Gergő