elektromos_autó

05.
06.
19:51

Hamarosan nyílik az újabb elektromosautó-pályázat

Hamarosan újabb pályázatot hirdetnek az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Szerző(k): Szász Péter
05.
04.
14:01

Új márka, a Genesis jelenik meg az európai autópiacon

A dél-koreai Hyundai Motor kedden közölte, hogy a nyáron Európában is piacra dobja prémium márkáját, a Genesist. A vállalat zászlóshajó szedánja és sportos városi terepjárója (SUV) a világ egyik leggyorsabban növekvő elektromos járműpiacán debütál.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
02.
13:50

Már 145 millió elektromos autó megjelenésével számolnak

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) frissen közzétett prognózisa szerint a tisztán elektromos autók, buszok, kisteherautók és nehéz gépjárművek száma 2030-ra megközelítheti a 150 millió darabot.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
30.
12:44

Rászálltak a Volkswagenre béna poénja miatt

Komoly vizsgálatot kezdett az amerikai értékapapír felügyelet a Volkswagen konszernnél PR részlege április tréfája miatt, amely szerint az amerikai leányvállalatukat Voltswagenre neveznék át.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
27.
13:21

Jó negyedéve volt a Teslának

A vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el a Tesla az első negyedévben, a teljesítményt a rekordnagyságú kiszállítások, az erőteljes kínai kereslet és a környezetvédelmi kreditek is támogatták. A hétfői tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentés szerint a márciussal zárult három hónapban a Tesla 10 milliárd 389 millió dollár bevételre tett szert, 74 százalékkal többre az egy évvel korábbinál. Elemzők alacsonyabb, 10,29 milliárd dolláros bevételre számítottak - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
22.
10:44

Fordulat előtt áll az autóértékesítés

A nehéz helyzetben lévő autógyártók igyekeznek magukhoz vonni a kiskereskedők árrésének egy részét. Ehhez az újfajta online értékesítési eszközöket vetnék be - írja a Magyar Nemzet. A lapnak ugyanakkor Gablini Gábor, a GÉMOSZ elnöke azt mondta, hogy a gyártóknak továbbra is nagy szükségük van a jól képzett kereskedőkre, ezért nem számít jelentős átrendeződésre.

Szerző(k): Szász Péter
04.
19.
09:29

Mi az a bZ4X? A Toyota elárulta

Hétfőn reggel világpremiert tartott a Toyota: az új villanyautó-családot harangozta be az autógyártó.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
18.
10:59

Új irányt vesz a Nissan a túlélésért

A pénzügyi gondokkal küzdő japán Nissan várhatóan egy új sikerautó bemutatására készül a hétfőn kezdődő sanghaji autókiállításon, valamint ismertetik a Kínára vonatkozó zöldautó-stratégiájukat is - tudta meg a Reuters az autógyár névtelen forrásaitól.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
13.
19:58

Nem a vírus az oka a globális chiphiánynak

Az amerikai szankciók által sújtott Huawei elnöke szerint az Egyesült Államok tiltólistája tehet arról, hogy globális chiphiány alakult ki, mivel mindenki elkezdett készleteket felhalmozni. A különböző iparági szereplők eddig a járvány miatti lezárások nyomán megugró keresletet jeltölték meg a hiány elsődleges okaként

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
10.
19:19

Lenyomnák az akkumulátorok árát, az első lépést már megtették

Az árutőzsdét üzemeltető CME a lítiumra vonatkozó határidős szerződések kereskedései lehetőségének bevezetését tervezi, hogy kihasználja az elektromos járművek meghajtásához nélkülözhetetlen fém iránti növekvő keresletet. A lépés nagy löketet adhat az e-járművek piacának, kiszámíthatóbbá teheti az akkumulátorgyártást, de az árakat könnyebben tornászhatják majd fel a spekulánsok is. A tőzsdén épp abban bíznak, hogy megfoghatják a drágulást.

Szerző(k): Szabó Dániel