elnök

05.
23.
16:45

Újabb ukrajnai háborút vizionált az amerikai elnök

Mintha kissé kuszává vált volna az Egyesült Államok politikája Tajvannal kapcsolatban az ukrajnai háború hatására: mást mond az ország elnöke, mint az irányítása alatt álló Fehér Ház stábja. A külpolitika terén nagy tapasztalatokkal rendelkező államfő kifejezetten harciasra vette mondandóját, miközben az ellenfél ezúttal nem Ororszország.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
22.
18:46

Kiállt Ukrajna mellett a lengyel elnök

Ukrajnának nem szabad elfogadnia az oroszok egyetlen területi követelését sem - figyelmeztetett a lengyel elnök a Verhovna Radában. Andrzej Duda, aki az első külföldi vezető, aki a háború kezdete óta az ukrán parlamentben beszélt, megismételte: Lengyelország támogatja Ukrajna jövőbeli EU-tagságát.

Szerző(k): Szász Péter
05.
14.
13:07

A trónörökös ült a trónra Dubajban

Abu Dzabi trónörökösét választották az Egyesült Arab Emírségek új elnökének - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
14.
08:04

Az ukrajnai háború Dél-Koreában is mindent megváltoztatott

Dél-Korea új elnöke elődjének békülékeny stílusával szemben kőkemény fellépést ígér az egyre erősebben felfegyverzett Észak-Koreával szemben, beleértve ebbe azt is, hogy válaszul a szomszéd nukleáris programjára Dél-Korea is saját atomfegyver-arzenált fejleszthet ki, ha úgy ítélik meg, hogy az USA védelmi garanciája kevés.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
11.
09:10

Meghalt Ukrajna első elnöke

Május 10-én, hosszan tartó betegeskedés után délután öt órakor meghalt a független Ukrajna első elnöke, Leonyid Kravcsuk – közölte Dmitro Rozumkov ukrán parlamenti képviselő.

Szerző(k): Domokos László
05.
09.
15:36

Csapatot hirdetett Novák Katalin

A keddtől hivatalba lépő Novák Katalin köztársasági elnök bemutatta csapatának vezetőit.

Szerző(k): Domokos László
05.
08.
18:59

Ungváron járt Joe Biden felesége

Villámlátogatást tett Ungváron Jill Biden, Joe Biden amerikai elnök felesége, és találkozott Olena Zelenszka ukrán first ladyvel - közölte a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás sajtószolgálata.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
14:52

Macron megkezdte második öt évét

Beiktatták hivatalába szombaton Emmanuel Macron újraválasztott francia államfőt második ötéves mandátumára.

Szerző(k): Domokos László
05.
06.
15:28

Reszkess, Macron! Jön a baloldal

Franciaországban az áprilisi elnökválasztást júniusban parlamenti választás követi, amelyen arról döntenek a franciák, hogy a régi-új elnök pártját juttatják-e többséghez vagy egy másik politikai erőt, ami kényelmetlen társbérletre kényszerítheti az államfőt. A baloldali pártok megkísérlik összehozni az utóbbi felállást.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
06.
11:21

Hazamennének az oroszok

Május 9-e, a második világháborús győzelmi megemlékezések napja Oroszországban majdhogynem a remény napjává vált sok orosz számára, aki az Ukrajna ellen indított invázió kezdete óta elhagyta a hazáját. Abban bíznak, hogy Vlagyimir Putyin államfő ezen a napon bejelenti Oroszország győzelmét, s ezzel véget érhet a háború.

Szerző(k): Komócsin Sándor