elnök

05.
06.
18:33

Bevihetik az erdőbe Franciaországot a fiatalok

Marine Le Pen, a franciaországi radikális jobboldal vezére érezhetően népszerűbb ma a fiatal választók körében, mint az előző, 2017-es elnökválasztás idején, miközben pártját, a Nemzeti Gyűlést idősebb támogatói sem hagyták el.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
05.
20:09

Putyin hátraléphet, mert utolérte a hanyatlás

Az Oroszországban az elmúlt 20 évben Vlagyimir Putyin államfő irányításával kiépült politikai rezsim története láthatóan új szakaszába lépett, miután a stabilitását biztosító korábbi módszerek egy része kevésbé használható. Az elnök legfőbb gondja az lehet, hogy nem tud visszatérni a régi szép időkhöz.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
04.
23:26

Biden: július 4-ig 160 millió felnőtt amerikai minden szükséges oltást megkap

Július 4-ig 160 millió felnőtt amerikai minden, a koronavírus elleni védettséghez szükséges oltását megkapja - jelentette be kedden Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban elmondott beszédében az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
01.
20:54

Kiderült, miről beszélt Orbán Viktor és a kínai elnök

Orbán Viktor a héten telefonon egyeztetett Hszi Csin-ping kínai elnökkel és egy Facebook-bejegyzésben bejelentette, hogy Kínába utazik. A bejegyzésből nem derült ki, hogy a miniszterelnök pontosan mikor utazik Kínába, miről fog ott tárgyalni, illetve miről beszéltek most, de a Global Times, a kínai pártlap angol nyelvű kiadása utóbbiról közölt részleteket.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
07:03

Joe Biden első 100 napja kényszerpálya és sikertörténet

Joe Biden elnökként, ha a címlapokra nem is került botrányaival, nagy horderejű lépéseivel, a nézettségi mutatói is rosszabbak, mint Donald Trumpé, cserébe népszerűsége magasabb, gazdasági eredményei felülmúlták a várakozásokat. Már beígérte a gazdagok megadóztatását, hatalmas és drága zöldprogramot hirdetett, és még Magyarországnak is fájdalmas tervvel állt elő. Egyelőre a biztos úton jár, de nagy tervekről beszél. Első 100 napja eddig siker, de kérdéses, mennyire jön még meg a bátorsága.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
29.
07:14

Joe Biden: Amerika újra mozgásba lendült

1800 milliárd dolláros családtámogatási csomagot jelentett be Joe Biden amerikai elnök, hivatalba lépése 100. napján megtartott első kongresszusi beszédében.

Szerző(k): Domokos László
04.
28.
23:22

Házkutatást tartottak Rudy Giuliani lakásában és irodájában

Szövetségi nyomozók házkutatást tartottak szerdán Rudy Giuliani, Donald Trump volt amerikai elnök korábbi ügyvédje New York-i ingatlanjaiban - számolt be több amerikai napilap az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
16:00

Kétségbeesett segélykiáltás Putyin halálos szorításából

Apró sikernek értékelte Volodimir Zelenszkij ukrán államfő, hogy országa határai mellől visszavonták az orosz katonaságot, ami jelzi, hogy nincs jelentős előrehaladás a Délkelet-Ukrajnáról leszakított, oroszbarát uralom alatt álló terület ügyében. Az elnök nyugati segítségért esedezik.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
27.
19:58

Miniszterek és államtitkárok kerültek a kiszervezett egyetemek vezetésébe

Miniszterek, államtitkárok, miniszterelnöki megbízottak és főtanácsadók is helyet kapnak az újonnan alapítványi tulajdonba szervezett egyetemeken és főiskolákon.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
26.
14:18

Matolcsy: cél egy új európai oroszlán csapat felnevelése

Magyarország fenntartható felzárkózásának mintái már nem Nyugaton, hanem Keleten, Kelet-Ázsiában és a Közel-Keleten találhatóak - vetette fel ismét Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Növekedés.hu portálon megjelent írásában.

Szerző(k): Domokos Erika