elte

04.
19.
21:10

Borhy László maradhat az ELTE rektora

Borhy László jelenlegi rektor újraválasztását támogatta az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hétfői, rektorjelölt-választó szenátusi ülésén.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
20.
12:16

Felvételi: rekordot ért el az ELTE

Az ELTE a legnépszerűbb a hazai egyetemek között a 2021-es általános felvételi eljárás jelentkezési adatai szerint - közölte az egyetem.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
05.
11:09

Elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság egykori elnöke

Elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság egykori elnöke. Az ELTE volt rektorhelyettese több évig volt elnöke az Országos Választási Bizottságnak is.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
11.
15:28

Alig két darab állami egyetem maradhat

További két intézmény kerülhet alapítványi kézbe - tudta meg a Jelen, amely szerint az Óbudai Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem is modellt válthat.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
19.
10:50

Új koronavírus-adatok: így lehet életeket menteni

Kilenc európai ország publikus iPhone-mobiladatai is azt mutatják, hogy a koronavírus-járvány első, tavaszi szakaszában a lezárások és az emberek közti szociális távolság betartása döntően befolyásolta a vírus halálos áldozatainak számát - állapították meg magyar és ausztrál kutatók új tanulmányukban.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
16.
15:15

Fény derült a napraforgó legújabb titkára

A napraforgók már jó ideje nem követik a napot, hanem állandóan keletre „néznek”, azaz nem forognak. Az ELTE kutatói megtalálták a magyarázatot a vidám növények nevüket meghazudtoló viselkedésére.

Szerző(k): Molnár Csaba
11.
30.
11:51

A magyarok feladhatják a leckét a kormánynak, ha az EU-ról van szó

Nem lenne könnyű dolga annak, aki a magyarokat az EU ellen szeretné fordítani - vélekedtek szakértők a Transparency International Magyarország eseményén. Egyelőre ugyanis szinte minden közvélemény-kutatás azt jelzi, hogy a magyaroknak nagyon erős a kötődése az EU-hoz. Ezzel együtt azonban a magyar néplélek sem mentes az ellentmondásoktól, ha konkrét dolgok megítéléséről van szó.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
08.
31.
08:09

Koronavírus: szigorú döntést hozott az ELTE

Nem lehet megtartani személyes részvétellel az ELTE TTK előadásait és szemináriumi gyakorlatait - döntött a kar vezetése.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
04.
08:40

Hol állnak a magyar egyetemek a világranglistán? - Íme, a friss lista

A világ egyik legfontosabb egyetemi ranglistájára, az Academic Ranking of World Universities (ARWU) toplistáján több magyar egyetem is szerepel - örvendezett az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese. A magyar egyetemek méltatásából (természetesen) kimaradt a CEU, pedig azokon a tudományterületeken, amelyeken másik magyar egyetem is szerepel, jócskán beelőzi azt.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
12:33

Csökkenti kollégiumi helyei számát az ELTE a járvány miatt

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem kollégiumi férőhelyeinek száma az őszi szemesztertől drasztikusan csökken, hogy a megfelelő járványügyi óvintézkedéseknek eleget tegyen a fenntartó.

Szerző(k): Szabó Dániel