energetika

05.
26.
14:21

Szerda este már kihirdették a különadókat

Az elhúzódó háborúval és az uniós szankciókkal indokolta Orbán Viktor, hogy szerda este bejelentette, hogy különadókat vetnek ki több szektorra, valamint hogy létrejön egy honvédelmi és egy rezsivédelmi alap, a jól menő cégek többletjövedelmét ide irányítja a kormány.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
21.
09:51

Megvan az első régiós ország, amely teljesen levált az orosz energiáról

Honlapján jelentette be a litván energiaügyi minisztérium, hogy a Nord Pool európai áramtőzsde leállítja az egyetlen balti importőrétől, az Inter RAO-tól származó orosz villamosenergia kereskedelmét. Ez azt jelenti, hogy vasárnaptól Litvánia teljesen le lesz vágva az orosz energiaforrásokról, sem áram, sem kőolaj, sem földgáz nem érkezik majd az orosz piacról az országba.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
22:18

Országos naperőmű-boomot jelentett be az MVM Csoport

Az MVM Zöld Generáció Kft. országszerte 28 naperőművet épít mintegy 7 milliárd forintos beruházással - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
14.
19:44

Új feladatokat kap Szijjártó Péter

Több energetikával kapcsolatos feladatkör is Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez kerülhet az új kormányban – értesült a 24.hu kormányközeli forrásokból.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
07.
18:20

Az atomenergia oké, de a nukleáris hulladékból nem kérnek a csehek

Akik szeretik az atomenergiát, azoknak is számolniuk kell azzal, hogy az más energiaformákhoz képest sokkal több babusgatást igényel, mindezt sokáig.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
02.
18:53

A németek elismerték: nem minden EU-tagország áll készen az orosz olajembargóra

Németország elviselné, ha Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt az Európai Unió embargót vezetne be az orosz kőolajra, de vannak tagországok, amelyek még nem állnak készen erre, és ezt tiszteletben kell tartani - idézi az MTI a német szövetségi gazdasági és klímavédelmi minisztert.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
28.
17:03

Szijjártó: Magyarország mindenképp kifizeti az orosz gázt

A lényeg, hogy a szállítmányok megérkezzenek. Az oroszok rubelben várják a térítést, Orbán Viktor miniszterelnök már korábban bejelentette, hogy lesz megoldás a számla rendezésére.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
28.
15:21

Görögország eleget tesz az orosz követelésnek, fizet a földgázért

Görögország az orosz gázszállítások következő hónapban esedékes számláját az uniós szankciókba nem ütköző módon tervezi kifizetni - közölte csütörtökön az ország környezetvédelmi és energiaügyi minisztere.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
27.
11:18

Aranyat érhet az aranyhidrogén: tudták, hogy létezik, de eddig nem foglalkoztak vele

A természetes hidrogén olyan, kinccsel felérő energiaforrás, amelyet nem véletlenül hívnak fehér-, de még inkább: aranyhidrogénnek. Az igaz, hogy a lelőhelyet meg kell találni, de ha az megvan, a zöldhidrogénnél is gyorsabban, ráadásul kisebb karbonlábnyom hátrahagyásával is kitermelhető lehet az energiahordozó. Ausztrália válhat a világ első hidrogénbányászává.

Szerző(k): Szabó M. István