európa

05.
07.
11:10

Nem lesz elég Európa megmentéséhez az amerikai beavatkozás

A legnagyobb idegenforgalmat lebonyolító dél-európai országokon nem segíthet az, ha a megfelelő járványügyi igazolással rendelkező amerikai turisták beutazási engedélyt kapnak az EU-ba, ahogy azt az Európai Bizottság megígérte. Amire szükségük lenne, azzal viszont a dolgok jelenlegi állása alapján komoly gond lehet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
06.
18:15

Emelkedéssel zárt Nyugat-Európa

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre és az angol jegybank új pénzügypolitikai jelentésére figyeltek. Az előzetes adatok szerint a londoni FTSE-100 mutató 0,50 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,21 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,28 százalékos, a madridi IBEX 0,19 százalékos, a milánói FTSE MIB pedig 0,17 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
17:59

Új lendületet kaphat a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztése

Az Európai Bizottság stratégiát terjesztett elő a koronavírus okozta megbetegedés terápiás kezelésével kapcsolatban, ennek célja, hogy támogassa a gyógyszerészeti készítmények fejlesztését, illetve az azokhoz való hozzáférhetőséget. A stratégia többek között három új, a Covid-19 kezelésére szolgáló terápiás készítmény engedélyezését javasolja 2021 októberéig, és adott esetben további két készítményét az év végéig - írja az MTI a brüsszeli testület bejelentése alapján.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
10:45

Angela Merkel kínai örökségének is hátat fordít az EU

A Kína ellen emberijogi okokból bevezetett szankciókat követően felfüggesztették a kínai beruházási megállapodás ratifikálására irányuló uniós erőfeszítéseket. Az Európai Bizottság szerint jelenleg nincs értelme kereskedelmi megállapodásról egyeztetni Pekinggel, ami Angela Merkel kancellár egyik utolsó húzása volt.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
18:51

Zöldben zárt Nyugat-Európa

Jelentős erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
05.
17:35

Megújult az EU tájékoztatási hálózata, Magyarországon 17 iroda várja az érdeklődőket

Május elsejével megújult EU-szerte az Európai Bizottság által koordinált Europe Direct hálózat, Magyarországon mostantól 17 megyeszékhelyen működik ilyen európai uniós tájékoztató szolgálat - közölte az Európai Bizottság.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
21:13

Nagyon rossz napja volt a techcégeknek

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden, az indexet a technológiai vállalatok taszították a mélybe túlértékeltségi aggodalmak hatására - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
14:01

Új márka, a Genesis jelenik meg az európai autópiacon

A dél-koreai Hyundai Motor kedden közölte, hogy a nyáron Európában is piacra dobja prémium márkáját, a Genesist. A vállalat zászlóshajó szedánja és sportos városi terepjárója (SUV) a világ egyik leggyorsabban növekvő elektromos járműpiacán debütál.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
19:24

Vera Jourová elismerte az EU tehetetlenségét a Fidesz-médiával szemben

Věra Jourová bizottsági alelnök az Euronews kérdésére elismerte, hogy a testület tehetetlen a magyarországi Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) ügyében. A kormánypárti médiakonglomerátum ügyében 2019-ben indult bizottsági vizsgálat tiltott állami támogatás gyanúja miatt. Azonban a tranzakció pénzügyi értéke Jourová szerint "túl kicsi" ahhoz, hogy lépni tudjanak.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
19:02

Hiába minden, Európa egyszerűen nem tud elég jó lenni

Sosem produkáltak még ennyire jó negyedévet az európai tőzsdei cégek mint most. A befektetőknek a jelek szerint ez azonban már nem elég, a jó hírekre nem tudnak emelkedni az árfolyamok.

Szerző(k): Lovas-Romváry András