expo

10.
20.
18:55

Féltik a törékeny japán fellendülést

Héthavi mélypontra gyengült a japán export növekedési üteme szeptemberben, miközben az import ismét erőteljesen bővült, ami tovább növelte azokat az aggodalmakat, hogy a globális ellátási láncban kialakult zavarok kisiklathatják a törékeny gazdasági fellendülést.

Szerző(k): Szász Péter
10.
15.
11:04

Retteghet az európai gázpiac: Kína bejelentkezett az Egyesült Államok LNG-készletére

Az európai gázpiacoknak és gázszolgáltatóknak rossz hír, hogy a hetek óta tartó árrobbanáshoz továbbra is érkezik "éghető anyag" - a Reuters forrásai szerint tízmilliárd dolláros nagyságrendű gázimport szerződések kerültek aláírásközeli állapotba a kínai és az amerikai piaci szereplők között.

Szerző(k): Szabó M. István
10.
08.
10:43

Nem túl jó most német exportőrnek lenni

Németország az a szokatlan helyzet állt elő augusztusban, hogy az ország exportja csökkent, az import viszont érezhetően emelkedett - közölte az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
10.
04.
08:00

Átalakulnak a Lidl-boltok italos polcai, lesz mit felfedezni

A magyar borászatok többségének szinte lehetetlen kihívás önerőből megjelenni és talpon maradni külföldön, ezért segítő kézre van szükségük. Erre vállalkozik hosszú évek óta az ország legnagyobb borexportőre, a Lidl, amely egész Európát átszövő hálózatával oda is eljuttatja a hazai nedűket, ahol korábban ismeretlenek voltak. Az üzletlánc a magyar piacon is rekordokat dönt a kiváló minőségben, jó ár-érték arányban termelő helyi borászatok boraival. Az őszi újdonságok most érkeznek.

Szerző(k): Napi.hu
10.
01.
17:29

Nagyobb lett a júliusi külker deficit, mint korábban jelezték

Júliusban az export euróban mért értéke 10,6 százalékkal, az importé 15,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az egyenleg 369 millió euróval romlott, 210 millió euró deficitet mutatott - közölte második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A deficit 17 millió euróval több lett az első becslésben közöltnél.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
30.
09:17

Rosszul szerepelt a magyar káposzta - tarolnak a németek

Évtizedes mélypontra csökkent tavaly a fejeskáposzta-termés Magyarországon. Az idén az import közel 50 százalékkal nőtt. Ráadásul 54 százalékkal többe kerül a Nagybanin.

Szerző(k): Csernátony Csaba
09.
29.
09:12

"Kotkodácsol" a baromfilobbi az inkorrekt verseny miatt

A baromfihús árát jelentősen befolyásolják az EU állatvédelmi előírásai, amelyek szigorítása esetén bajba kerülhetnek az uniós termelők az ide exportálókkal szemben. A fogyasztóknak számolniuk kell a gyanús termékek importjával.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
23.
15:41

Felszólító levelet kapott Magyarország az unióból

Az Európai Bizottság felszólító levélben sürgeti Magyarországot, hogy az áruk szabad mozgására vonatkozó uniós szabályoknak két hónapon belül tegyen eleget.

Szerző(k): Tér Diána