ey

09.
20.
15:33

Váratlan helyzetek miatt aggódnak a cégvezetők

A váratlan helyzetek és lehetőségek megfelelő egyensúlyban tartása elkerülhetetlen a fenntartható növekedés eléréséhez – derül ki az EY több mint 500 igazgatósági tag bevonásával készült nemzetközi kutatásából.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
19.
09:42

Von der Leyen írásban válaszolt a keleti vakcinával oltott magyarok ügyére

Áttörésként és jó hírként jellemezte Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, hogy megoldás születhet a keleti vakcinákkal beoltott magyar állampolgárok uniós covid-igazolványának ügyére, miután azt az egyik illetékes uniós testület napirendjére tűzik – erről az MSZP politikusa számolt be vasárnapi online sajtótájékoztatóján

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
15.
11:17

Globális nagypályára vinné az Európai Uniót Ursula von der Leyen

Szorosabbra fűzné az EU-t az egészségügy, a hadászat és a gazdasági függetlenség terén Ursula von der Leyen. Az Európai Bizottság elnöke év- és helyzetértékelő beszédében egységes álláspontot szorgalmazott a migrációs politikában, ami nem szolgáltathat alapot a tagállamok közötti széthúzáshoz. Az Európai Uniót a mostaninál sokkal erősebb globális gazdasági és politikai szereplőként látja, ehhez aktívabb külpolitikai szerepet vázolt fel a jövőre nézve.

Szerző(k): Rácz Gergő
09.
15.
08:17

Kiderült, miért gondolhatta meg magát Magyarország

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke várhatóan szigorú figyelmeztetést fogalmaz meg évértékelő beszédében a lengyel és a magyar kormánynak címezve. Ebben a tagállamok vezetőinek és polgárainak túlnyomó többsége támogatja.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
14.
13:41

Tiszta vizet önthet a pohárba az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Parlament sok kérdés tisztázást várja Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság idei évértékelő beszédétől. Lehet tudni, hogy a bizottság egy új, nagyszabású egészségügyi szerv felállítását fogja javasolni, aminek viszont még nem tisztázott a finanszírozása.

Szerző(k): Rácz Gergő
09.
11.
18:05

Döntött a Disney, visszatérnek a popcorn-filmek a mozikba

A hollywoodi óriás Walt Disney közölte, hogy a még bemutatás előtt álló 2021-es filmjeit kizárólag a mozikban vetítik majd, mielőtt streamingelve elérhetővé válnának.

Szerző(k): Rácz Gergő
09.
10.
15:29

Válaszolt von der Leyen: Magyarország kormányváltás esetén is kiesik az uniós Pfizer-beszerzésből

A magyar kormány májusban jelentette be, hogy - az EU-ban egyedüliként - kiszáll a közös uniós vakcinabeszerzésből a 2021 vége és 2023 közötti időszakban. Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje, az Európai Parlament alelnöke levelet írt Ursula von der Leyen bizottsági elnöknek, amiben arra kérte: tartsanak fenn az uniós beszerzésnél szabad kapacitást, hogy a magyar választások után egy esetleges új kormány visszaléphessen az oltóanyag-beszerzési rendszerbe. Az Európai Bizottság elnöke nemrég válaszolt a megkeresésre.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
03.
19:20

Hét százalékos magyar növekedéssel számol a Morgan Stanley

Londoni makrogazdasági elemzők friss előrejelzése szerint elérheti a 7 százalékot a magyar gazdaság idei egész éves növekedési üteme.

Szerző(k): Szász Péter
09.
03.
10:50

A McKinsey világítja át az új agráregyetemet

A McKinsey&Company Hungary Magyarországi Fióktelepe végezheti el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány keretében működő szervezetek pénzügyi átvilágítását, nettó 90 millió forintért. A becsült ellenérték 163 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
09.
03.
07:04

Cégeknek kedvező adószabályozás lépett életbe, az állam milliárdoktól esik el

Egymás után születnek uniós és hazai szinten is azok a bírósági ítéletek, amelyek alapján az eladó vállalatok érvényesíthetik adóalapjuk csökkentését a behajthatatlan követeléseik áfájával. Bajusz Dániel, az EY adóperes szakértője szerint a hazai hatóságnak is fel kell hagynia az eddigi gyakorlattal, akkor is, ha mindez számottevő - évi több tízmilliárd forint - kiesést jelent a költségvetésnek.

Szerző(k): Rácz Gergő