főváros

05.
08.
14:46

Jó hírt kaptak a kutyabarátok

Olyan 21. századi állatmenhelyet alakítanak ki Újbudán a helyi civilek, a Fővárosi Önkormányzat és a Fővárosi Állat- és Növénykert szakmai támogatásával, "amire nincs példa Budapesten" - jelentette be Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese szombaton.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
07.
20:01

Karácsony: nem mondunk le Budapest fejlesztéséről

A városok kifosztásával szűkre szabott mozgástéren belül is belefogtunk a Lánchíd, a rakpart, a Blaha Lujza tér fejlesztésébe, nem mondunk le a zöld fejlesztésekről, a városi közlekedés modernizálásáról - írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
19:12

Bérfejlesztés: nagy bejelentés jön az állami cégeknél, baj lehet a fővárosban

Nem kompenzálják a fővárost az adóbevételek kiesése miatt, és pluszpénzt sem ad a kormány bérrendezésre az önkormányzati fenntartású vállalatoknak. Mire számíthatnak a munkavállalók a városvezetéstől? Az állami közszolgáltató társaságoknál ugyancsak hónapok óta húzódik a bérfejlesztések ügye - további tárgyalások helyett várhatóan a jövő héten tehet nagy bejelentést Mager Andrea miniszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
07.
12:49

Nem jogerős ítélet született a Klubrádió ügyében

A Fővárosi Törvényszék csütörtöki ítéletében kimondta, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa jogszerűen minősítette érvénytelennek a Klubrádió 92,9 MHz-es sugárzási jogosultságra benyújtott pályázatát. A bíróság a rádió keresetét teljes egészében elutasította, és hangsúlyozta, hogy a Médiatanács minden tekintetben jogszerűen hozta meg a döntését - közölte az NMHH.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
05.
14:56

Eljárást indított a Fővárosi Kormányhivatal ellenzéki önkormányzatok ellen

Jogellenes, lakosságot érintő díjemelések miatt kilenc budapesti önkormányzattal szemben indított eljárást a Fővárosi Kormányhivatal a szerdai közleménye szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
03.
08:04

Megegyezhet a kormány és Budapest egy óriási változásról

A Fővárosi Önkormányzat és a kormány közel került ahhoz, hogy megállapodjon a pesti fonódó villamos és a Galvani híd megépítéséről. Az elsőt az előbbi, a másodikat az utóbbi forszírozza.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
28.
13:39

Oltás: megérkezett a Fővárosi Önkormányzat vizsgálatának eredménye

Lezárult a Fővárosi Önkormányzat vizsgálata, amelynek keretében azt nézték meg, hogy kialakult-e a nyájimmunitás a legveszélyeztetettebb intézményekben, például az idősotthonokban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
28.
13:24

Hurrá! Kiselefánt született Budapesten, Nyíregyházán pedig gerezabébi jött világra

A szakemberek tavasz közepére várták az ellést, március közepe óta folyamatos ügyeletet tartottak az elefántok körül az éjszakai órákban is, a tapasztalatok szerint ugyanis a legtöbb elefántborjú az éjszaka második felében születik. Az új jövevény szombaton hajnalban jött világra.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
26.
17:20

Szerződést módosított a BKV és a metrós látványpékség

Több éves tárgyalás után megállapodott a BKV Zrt. és a metrómegállókban is árusító, Princess pékséget működtető Isar Magyarország Kft. a bérleti szerződésük módosításáról. A BKV számára a módosítás az M3-as metró felújítása miatti fizetési kötelezettsége miatt volt szükséges.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
14.
17:28

Újabb Duna-híd épülhet Budapesten

Az Aquincumi híd építésének előzetes vizsgálatait jelentette ba a Városháza; az már most szempont, hogy szó sem lehet városi autópálya igények kielégítéséről.

Szerző(k): Szabó M. István