fa

05.
15.
09:25

Gyenge földrengés volt Horvátországban

Viszonylag enyhe, 2,5-ös erősségű földrengés rázta meg pénteken Horvátország középső részeit.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
14.
15:51

Egyre inkább lehallgató kémrepülők a kormányzati luxusgépek

Teljesen új piac nőtt ki a luxusrepülőgépek felderítő és kémrepülővé átalakításából: egyre több kormány és hadsereg alkalmaz ilyen repülőgépeket. Az új hadszíntér mellett egy becslések szerint 3 milliárd dolláros iparág alakult már ki a magyar kormányéhoz hasonló Dassault Falcon 7X repülők felfejlesztéséből.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
14.
07:55

Újabb földrengés rázta meg Fukusimát

Hatos erősségű földrengést mértek Japán Fukusima prefektúrájában péntek reggel.

Szerző(k): Domokos László
05.
13.
18:25

Rómában fejleszt a Wizz Air

A Wizz Air júliustól 32 új útvonalon 19 célországba indít járatokat Olaszországból, ezzel történetének legnagyobb útvonalbővítését hajtja végre – közölte a légitársaság az MTI-vel csütörtökön.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
13.
08:00

Pórázt raknának a techóriásokra, de még definíció sincs rájuk

A világ több országa, köztük Magyarország, de még az Európai Unió is tervezi, hogy szigorúbb szabályozást vezet be a közösségi média működésére. Eltérő szempontok alapján vezetnének be új eszközöket a Facebookkal, a Google-lel és társaikkal szemben, de közös pont, hogy nehéz törvényi meghatározást kidolgozni ezekre a platformokra. Gazdasági szabályozás, véleménynyilvánítás és álhírek - többek között ezekről a témákról beszélgettünk Sorbán Kingával, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének munkatársával.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
12.
15:37

Megregulázza a sztárcsapatokat az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bejelentette, hogy megindította a fegyelmi eljárást a Real Madrid, az FC Barcelona és a Juventus ellen, mert továbbra sem léptek ki az európai Szuperligából.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
15:26

Ha kínait rendel, véget ér az aranyélet

Az e-kereskedelem európai uniós szabályozásában két lényeges változás lép életbe júliustól: megszűnik az Európai Unión kívülről érkező, 22 eurót meg nem haladó értékű áruk áfamentessége, de az áfafizetés egyszerűbbé válik.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
13:54

Ki a felelős, ha rám esik egy űrrakéta?

Megtarthatjuk-e a kertünkbe hullott űrrakétát? Ezt a nem lényegtelen kérdést is rendezi a nemzetközi jog.

Szerző(k): Domokos László
05.
11.
08:41

Hermetikusan elzárná Indiát az amerikai járványkezelés

Nem elegendő, hogy tartományi korlátozásokat vezetnek be Indiában, hanem két hétre teljes lezárásra lenne szükség helyi szakértők szerint is. Az amerikai járványkezelést vezető Anthony Fauci szerint el kell vágni a vírus terjedési útvonalait.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
10.
12:26

Bajban a szúnyogok - újabb csapást mérnek rájuk

A következő napokban a Duna felső szakaszán a Szigetközben és Komárom térségében, valamint Körösök vidékén lesz biológiai szúnyoggyérítés.

Szerző(k): Csernátony Csaba