fa

06.
24.
09:33

Hoppon maradhatnak a lakásfelújítók? - Mikor lesz vége az elképesztő drágulásnak?

A jó pekingi és washingtoni nagynénikéjüket a kínaiaknak és az amerikaiaknak - mondta nemrégiben egy asztalos, aki tisztában van azzal, hogy a világpiacon megugrott kereslet miatt kell sokszoros árat fizetnie Magyarországon is a fáért. A nagy kérdés, hogy meddig.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
24.
08:00

Engedéllyel vagy anélkül fusiznak a tűzoltók

A rendvédelmi dolgozók közül a tűzoltók vállalnak leginkább másodállást, hogy borzasztóan alacsony keresetüket kiegészítsék. A börtönőrök meglepően kevés pluszmunkát végeznek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
23.
14:55

Áfa: jogaszabályi ellentmondásokra hívják fel a figyelmet a vendéglátósok

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke szerint nagy valószínűséggel nem okoz majd forgalomcsökkenést, hogy augusztus elsejétől megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs az ételkiszállításra és elvitelre. Ugyanakkor a jogszabály több ellentmondására is felhívta a figyelmet.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
22.
18:10

Katasztrófa a Velencei-tónál, a hatóságok sem tudják, mit tegyenek

Borzasztó látvány fogadta a Velencei-tónál a fürdőzni érkezőket és a helyi lakosokat az első igazi nyári hétvégén. A parton és a víz felszínén mindenütt haltetemeket és éppen haláltusájukban vergődő halakat sodortak a hullámok. A WWF szakembere szerint egyre gyakrabban kell ilyesmire számítanunk - írja a mérce.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
22.
13:35

Android: sok telefon akadozhat egy új hiba miatt

Akadozhatnak az androidos telefonok a Google egyik frissítése miatt, amit vagy megold a telefon újraindítása, vagy a frissítési csomag törlése oldhatja meg.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
21.
17:24

Olyan meleg lesz, hogy kiadták a legmagasabb fokú hőségriasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzései alapján az elkövetkező napokban az eddiginél is melegebb időjárás várható, ezért Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 22-én (kedd) 00:00 órától június 24. (csütörtök) 24:00 óráig harmadfokú hőségriasztást ad ki - adta hírül a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Szerző(k): Szász Péter
06.
21.
17:13

Ismét figyelmeztetett a Magyar Posta, tájékoztatóban látható, amit mindenkinek tudnia kell

Információs oldalon magyarázza el a szolgáltató a jelentős változásokat, amelyek a külföldi rendeléseket érintik.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
21.
13:25

A fél országban irtják a szúnyogokat a héten

Az elmúlt időszakban sok helyen, főként a folyóparti településeken jelentek meg tömegesen csípőszúnyogok. A múlt héten a szakemberek több mint háromszáz településen kezdték az irtást, a héten 81 ezer hektáron, összesen 404 településen végeznek földi kémiai gyérítést - közölte a katasztrófavédelem.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
20.
09:06

Önti a pénzt a falvakba a kormány

A Magyar Falu Programra két részletben több mint 16 milliárd forintot juttatott a kormány, de a kiemelt sportegyesületek most sem maradtak le a támogatási listáról.

Szerző(k): Németh Géza
06.
19.
11:51

Négy éve nem történt ilyen Kasza Tibiéknél

Négy év után tavaly 100 millió forint alá csökkent Kasza Tibor és testvére cégének éves forgalma, és a nyeresége is a felére esett. Osztalékelőleget azonban év közben is ki tudtak venni a vállalkozásból. Kaszáék a kozmetikai cikkek webes kereskedelmébe is belevágtak, külön cégbe szervezték Kasza Tibi feleségének nevével piacra dobott termékek árusítását.

Szerző(k): Domokos Erika