facebook

05.
11.
20:45

A Facebook visszavonja az ukrajnai háborús tartalmi iránymutatás iránti kérelmét

A Meta Platforms, a Facebook anyavállalata szerdán közölte, hogy visszavonta a Felügyeleti Testülettől kért iránymutatást az Oroszország és Ukrajna között zajló háborúval kapcsolatos posztok tartalmi moderálásával kapcsolatban.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
09.
16:56

Több funkció is eltűnik a Facebookról májusban, itt a bejelentés

A 2014-ben az Androidos és iOS-es Facebook-alkalmazásokban bevezetett, de adatvédelmi okokból eddig is sokat bírált funkciók 2022. május 31-e után már nem lesznek elérhetőek, a szolgáltató kikapcsolja azokat. Erről a felhasználók e-mailben kapnak tájékoztatást a napokban - figyelmeztet az itbusiness.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
04.
10:08

Költségcsökkentés a Facebooknál, már új embereket sem vesznek fel

Létszámstopot vezetett be a Meta bizonyos mérnöki pozíciókra vonatkozóan, és inkább a már korábban felvett munkavállalókat helyezi át más munkakörbe, hogy csökkentse a kiadásokat - írja a Business Insider.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
04.
28.
17:57

Ijesztően trehányul bánik a Facebook a felhasználók adataival

Egy kiszivárgott jelentés szerint nagyon súlyos hibák vannak a rendszer egészének működésében, amiről ezek szerint a platformot üzemeltető vállalat is tud. Nem tudnak sok esetben érdemben elszámolni a felhasználók személyes adatainak kezelésével.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
26.
19:20

Kiderültek a techóriások titkai, átláthatóbbá válhatnak a bevételeik

Az amerikai technológiai nagyvállalatok éves összbevétele tavaly elérte az 1,4 trillió dollárt, de azt nem lehet tudni, hogy pontosan melyik termékükből és szolgáltatásukból mekkora összeg folyt be. Az Alphabet, az Amazon, az Apple, a Meta és a Microsoft titkolózása azonban hamarosan véget érhet, hiszen a jogalkotók és a befektetők részéről is egyre nagyobb az átláthatóság iránti igény - írja az Economist.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
04.
22.
18:34

Vörösben a New York-i indexek

Az amerikai részvények pénteken néhány gyenge eredményjelentést követően zuhantak a nyitás után, a technológiai cégek papírjait a kamatemelési várakozások ütötték ki.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
22.
14:46

Sigmund Freudot küldték a Metaverzumba, hogy kimozdítsa az embereket

A híres pszichiáter avatárja arra bíztatja a Metaverzum közösségét, hogy időnként hagyják el a virtuális valóságot, és látogassanak el Bécsbe.

Szerző(k): Nagy Martin

Emberéleteket és ezermilliárdokat spórolhatnánk (x)

A Covid19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak az egészségügyi adatok.