fao

06.
04.
12:07

Aggasztó mértékben drágulnak az élelmiszerek, jobban kilőhet az infláció

Az élelmiszerárak növekedése bérnyomáshoz vezethet Kínában, ami az ott gyártott fogyasztási cikkek árának emelkedését hozhatja inflációt generálva a nyugati világban is - figyelmeztetnek a szakértők.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
04.
09:27

Évtizedes élelmiszer drágulás miatt aggódik az ENSZ

Több mint tíz éve nem nőttek olyan jelentősen az élelmiszerárak havi összevetésben, mint az idén májusban. A mutató már a 12. egymást követő hónapban emelkedett és 2010 októbere óta a legnagyobb mértékben nőtt havi összevetésben - figyelmeztet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
04.
14:54

A hétéves csúcs után is tovább drágultak az élelmiszerek

Az idén februárban 2014 júliusa óta a legmagasabb szintre emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak, már a kilencedik egymást követő hónapban jegyeztek fel növekedést az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) számításai szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
04.
12:05

Hét éve nem volt ennyire drága az élelmiszer a FAO szerint

Idén januárban 2014 júliusa óta a legmagasabb szintre emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak, már a nyolcadik egymást követő hónapban jegyeztek fel növekedést az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) számításai szerint.

Szerző(k): Domokos László
01.
07.
11:57

Rossz hír a vásárlóknak: kitart az élelmiszerárak emelkedése

Hat hónap drágulást követően tovább nőttek az élelmiszerárak a nemzetközi piacokon decemberben, főként a tejtermékek és a növényi olajok miatt – adta hírül az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Szerző(k): Domokos Erika
12.
03.
16:14

Hat éve nem drágult akkorát az élelmiszer, mint novemberben

Hatodik hónapja tartó folyamatos emelkedés mellett novemberben hatéves csúcsra nőttek a világpiaci élelmiszerárak elsősorban a növényi olajok drágulására.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
03.
11:40

FAO: meredeken megugrottak az élelmiszerárak

Hatéves csúcsra ugrottak a nemzetközi élelmiszerárak novemberben az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) élelmiszerár-indexe szerint. A 3,9 százalékos növekmény után 6,5 százalékkal haladja meg a mutató a tavalyi szintjét.

Szerző(k): Domokos László
07.
05.
10:50

Újra drágult az élelmiszer

Júniusban idén először emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak a növényi olajok, a cukor és a tejtermékek drágulására.

Szerző(k): Domokos László
05.
10.
12:29

A cukor ára 13 éves mélypontra esett

Áprilisban már a harmadik egymást követő hónapban csökkentek a világpiaci élelmiszerárak, részben a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett keresletvisszaesés hatására - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
30.
11:16

Mi lesz az élelmiszerekkel? Figyelmeztetés érkezett!

Az ENSZ mezőgazdasági szervezete, a FAO arra figyelmeztet, hogy gondok lehetnek egyes országok élelmiszer-ellátásával, illetve egyes élelmiszerek megdrágulhatnak a következő időszakban a munkaerőhiány és egyes országok esetleges készletezése miatt.

Szerző(k): Komócsin Sándor