fed

05.
17.
11:14

Így sikerült elszúrni az infláció elleni harcot

Ben Bernanke volt Fed elnök szerint az amerikai monetáris politika elkésett a szigorítással az infláció elleni küzdelem során Szerinte ennek az lehetett az oka, hogy túlságosan is féltek a szigorítás negatív piaci hatásaitól.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
12.
22:52

Újrázhat Jerome Powell a Fed élén

Az amerikai szenátus csütörtökön megerősítette Jerome Powell második mandátumát az Egyesült Államok központi bankjának szerepét ellátó szövetségi tartalékrendszer, a Fed élén - jelentette a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai lap.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
11.
21:06

Először választottak fekete nőt a Fed igazgatótanácsába

Az amerikai szenátus kedden jóváhagyta Lisa Cook közgazdász kinevezését az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) igazgatótanácsába, amelynek ő lesz az első afroamerikai női tagja az amerikai központi bank 108 éves történetében – írja az MTI.

Szerző(k): Napi.hu
05.
11.
12:55

Már a legnagyobb piaci mammut sem bízik többé a részvényekben

A világ legnagyobb vagyonát kezelő cég egyik legsikeresebb részvényalapjának portfólió menedzsere sem bízik már a részvényekben. Állítólag eladási pozíciókat vett fel a piacon, ilyet pedig 11 éve nem csinált.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
11.
11:25

Elvéreznek a járványkorszak hős befektetői

Az idei lejtmenetből masszívabban vették ki részüket azok a részvények, amelyek az amerikai kisbefektetők kedvenceivé váltak a járvány és a lezárások idején. A kisbefektetők ennek ellenére kitartanak akkor is, amikor a profik visszavonulnak, arra azonban már nem nagyon lesznek képesek, hogy ők fordítsák pozitív irányba az árfolyamokat.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
09.
15:22

Kérdéses, hogy elég nagy volt-e a pofon, amit a tőzsdék eddig kaptak

A vezető amerikai részvényindex eddig 13 százalékot esett az év eleje óta. Azonban ezzel csak a nagyon drága szintről a drága szintre zuhant vissza a részvények értékelése és a szakértők többsége attól tart, még további kellemetlen meglepetések következhetnek.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
04.
21:19

Powell: Nem lesz könnyű, de kibírja Amerika a magasabb kamatokat

Nincs napirenden a nagyobb léptékű emelés, viszont az előirányzott szigorítást indokoltnak tartja a Federal Reserve – monda az Egyesült Államok jegybankjának elnöke. Jerome Powell szerint olyan a helyzet, hogy az amerikai gazdaság a magasabb kamatokat is el tudja viselni.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
04.
20:00

Folytatja a szigorítást az amerikai jegybank

Májusi kamatdöntésével tovább szigorította a feltételeket az Egyesült Államok jegybankja. A Federal Reserve kamatdöntését megelőzően csak az volt a kérdés, milyen léptékű szigorítás lesz, megfékezendő a csúcsra törő inflációt és, hogy mindez minként összeegyeztethető az első negyedév meglepő gazdasági visszaesésével.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
04.
10:43

Ennél rosszabb helyzetet nehéz elképzelni, bármiben legyen is a pénzünk

Paul Tudor Jones szerint egyszerűen nehéz elképzelni a kötvények és a részvények számára kedvezőtlenebb környezetet a jelenleginél. A Fed akkor szorít a gyeplőn, amikor a gazdaság amúgy is nehéz helyzetben van.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
03.
18:01

Alacsony forgalommal, emelkedéssel zárt a BÉT

Pozitív korrekció volt látható a tőzsdéken, ezt követte a BÉT is, a BUX 2 százalékot emelkedett kedden. Az orosz energiaembargóval kapcsolatos hírek és a szerdai amerikai kamatdöntő ülés befolyásolják a következő napokban a tőzsdék mozgását, és lesz hatással a forintra is, véli az Equilor elemzője.

Szerző(k): Domokos Erika