fed

05.
05.
15:04

Elég egy szó az összeomláshoz a tőzsdén

Elég volt Janet Yellen amerikai pénzügyminiszternek csak megemlítenie a kamatemelés valamikori lehetőségét és máris esésnek indult a technológiai cégek részvényeinek egekbe húzott árfolyama. Sokak szerint nem volt véletlen az elszólás, vannak akik szerint tesztelni kellett, mit bírnak a befektetők.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
29.
14:58

A világot veri az amerikai növekedés

Az Egyesült Államok bruttó hazai összterméke éves szinten 6,4 százalékkal nőtt az első negyedévben, ami a világjárványból való fogyasztói fellendülésnek köszönhető.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
29.
10:30

Nincsen minden kőbe vésve: így lehet újratárgyalni a bankkal a hitelfeltételeket

Általánosan elterjedt sztereotípia, hogy a banki szerződések nem tárgyalhatóak, az adós a szerződés tartalmába alig szólhat bele. Ez azonban nincs így, mint minden üzleti szereplő, a bank is tud kompromisszumot kötni - állítja a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
28.
22:11

Nyitva maradnak az amerikai pénzcsapok

Marad a nulla közeli kamat, és esze ágában sincs, még csak elvi szinten sem, beszélni az amerikai jegybanknak arról, hogy visszafogja gazdaságékítő tevékenységét. Jerome Powell elnök szavai szerint a munkaerőpiaci folyamatok javulásáig ilyesmiről beszélni sem érdemes.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
28.
20:00

A nyári izgalmakra gyúr az amerikai jegybank

A várakozásoknak megfelelően nem változtatott a kamatokon és a gazdaságtámogató intézkedésein az Egyesült Államok jegybankja. Ezzel együtt is nő a nyomás a Federal Reserve (Fed) kormányzótanácsán, akikről a piac úgy látja, egyre jobban le vannak maradva a piaci folyamatokról.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
27.
15:49

Elkezdődött a pénzügyi világ nagy szakítása

Az év végével elkezdik megszüntetni a világ egyik legfontosabb kamatmutatójának, a Libornak a közlését, így a globális pénzügyi világnak valamilyen új iránytűt kell találnia. Egyértelmű utód nincsen, megy a versenyfutás.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
15.
15:28

Nagy áttörés történt bitcoin-fronton

Szerdán végre bevezették a tőzsdére az első bitcoin-tőzsde részvényeit, a befektetők elképesztő összegeket adtak a részvényekért. A nehézsúlyú bankokkal van egy ligában a Coinbase értéke.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
12.
15:56

Vörösbe fordulva nyitott New York

Enyhe csökkenéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók hétfőn, a múlt heti rekordszintek után a befektetők óvatosak az első negyedéves gyorsjelentési szezon küszöbén.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
08.
19:35

Nem biztos, hogy maradna még egy ciklusra a Fed elnöke

Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke csütörtökön kitért az elől a kérdés elől, hogy egy második ciklust is eltöltene az Egyesült Államok kvázi központi bankjának élén.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
13:17

Nagy ütést kapott a dollár

Két hét legalacsonyabb szintjére süllyedt az amerikai dollár csütörtökön, miután az amerikai központi bankként működő Fed nem változtatott az alacsony kamatokon.

Szerző(k): Szabó Dániel