felújítás

04.
18.
17:34

Kiemelkedő műemléki helyreállításokat díjaztak

Négy ICOMOS-díjat és két Példaadó Műemlékgondozásért díjat hirdetett ki a Műemlékek és Műemlékhelyszínek Nemzetközi Tanácsa (ICOMOS) nemzetközi szakmai civil szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága vasárnap, a műemléki világnapon. A 2021-es díjak ünnepélyes átadására, a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt, egy későbbi időpontban kerül sor.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
09:43

Újabb területet zárnak le a Lánchídnál péntektől

Újabb szakaszához ért a Lánchíd felújítása: április 16-án, pénteken a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, az A-Híd Zrt. átveszi a teljes munkaterületet. Ezzel egy időben a pesti oldalon lezárja a gyalogos-aluljárót, a budait ugyanakkor június közepéig nyitva tartja, és addig még a közúti forgalom is használhatja az átkelőt.

Szerző(k): Szász Péter
04.
13.
16:40

A Siemens egymilliárdos munkát nyert a BKV-tól

A Siemens Mobility Kft. korszerűsítheti az 50-es villamos vonal áramellátását, nettó 1 milliárd 5 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 1 milliárd 236 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
04.
11.
09:30

Lakást akar eladni? Ez a hír érdekelni fogja

A lakásfelújítási program hatására főként a Budapesten és Pest megyén kívüli lakáspiacon lettek népszerűbbek a korszerűsítendő lakások - írja friss felmérésében az ingatlan.com.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
10.
12:33

Most színházra és vízlépcsőre költött a kormány

A debreceni Csokonai Színház felújítására további 3 milliárd 810 millió, míg a tiszalöki vízlépcső rekonstrukciójára további félmilliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
04.
08.
10:21

Ömlik a közpénz Makovecz Hagymatikumába

A kormány megbízta a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a Makói Városi Termál- és Gyógyfürdő (Hagymatikum) fejlesztéséhez szükséges forrásról. Három éve már 10 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány erre a célra.

Szerző(k): Németh Géza
04.
05.
17:23

Egy évre bezárja kapuit egy budapesti pláza

2022 tavaszáig nem nyit ki az Eurocenter. A fejlesztő tervei szerint a felújított bevásárlóközpont Észak-Buda és környéke első számú bevásárló- és élményközpontja lesz – idézi a WING közleményét a magyarépítők.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
03.
17:16

A Strabag építhet a pécsi klinikán

A Strabag Építő Kft. újíthatja fel és bővítheti a pécsi gyermekklinikát, nettó 1 milliárd 288 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
03.
31.
08:00

Így lélegzik a főváros leghosszabb metrójának legmélyebb szakasza

Az M3-as metró állomásain az utasokat kiszolgáló hálózat mintegy ötször annyi levegőt mozgat meg, mint egy hasonló méretű irodaházé, és pillanatok alatt reagál tűz esetén.

Szerző(k): Napi.hu
03.
30.
15:57

Sok fejfájást okoz a Lánchíd felújítása

Máshogy alakul majd az élet a folyó két partján.

Szerző(k): Rácz Gergő