felszámolás

04.
13.
11:54

Már a válság utáni időkre készülnek a magyar cégek

Magas szinten stabilizálódik a hazai cégalapítások száma, 2021 márciusában 3044 új magyarországi társas vállalkozást jegyezte be - derül ki az Opten friss adataiból.

Szerző(k): Domokos László
04.
12.
07:08

Most ők Magyarország legnagyobb adósai - eltűnő és új nevek a listán

A NAV csaknem 2400 magánszemély és több mint 1300 gazdálkodó szervezet nevét és elérhetőségét tette közzé a honlapján, akik jelentős összegű adótartozást halmoztak fel. Az összes tartozás több száz milliárd forint. Listán van a Sólyom légitársaság egyik alapítja, Hajdú Péter régi cége, de jobb sorsra érdemes ruhagyárat, könyvkiadót és egészségügyi eszközgyártót is találni az adóhátralékosok között.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
08.
10:11

Varga Mihály: a két számjegyű GDP-növekedésre van kilátás

A gazdaság kilábalása gyors ütemben valósulhat meg, a második negyedévtől kétszámjegyű növekedésre, az idén éves szinten 4 százalékos, jövőre pedig 5 százalékot meghaladó bővülésre lehet számítani - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Cégvezetők Csúcstalálkozóján csütörtökön.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
06.
09:31

Nem mentette meg a kormány a patinás egészségügyi céget

Csődbe ment egy egészségügyi eszközöket gyártó patinás magyar vállalat a járvány kellős közepén, a kormány veszélyhelyzeti alapjából nem adtak pénzt az életben tartására.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
26.
16:36

Zombiként szép az élet? A csődben is bővíti járatait a CSA

Úgy tűnik, nem zavartatja magát a cseh légitársaság attól, hogy hatalmasra duzzadt adóssága miatt felszámolási eljárás folyik ellene. Úja járatok indításáról döntött a cég.

Szerző(k): Barabás Júlia
03.
24.
10:37

Többféle rekord is született az építőiparban, nem mindegyik örömteli

A kormányzati felújítási program sok új vállalkozót generált az építőiparban, rekordszámú vállalkozás indult 2021 februárjában, amikor 738 építőipari cégalapítást tettek közzé, ami még a 2000-es évek építőipari cégalapítási hullámain is messze túltesz. Ugyanakkor az újonnan induló felszámolások száma is kimondottan magas, egy hónap alatt 105 felszámolási eljárás került közzétételre az ágazatban, ami 5 éves rekordnak számít - írja friss összesítésében az Opten céginformációs szolgáltató.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
22.
09:12

Ezek a költségek merülhetnek fel az osztatlan közös tulajdon felszámolásánál

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) összeszedte, hogy milyen költségekkel kell számolni az osztatlan közös földtulajdon felszámolásánál. Van, amiért nem kell fizetni, de akad olyan is, amelyen nem érdemes spórolni.

Szerző(k): Szász Péter