felvásárlás

05.
04.
11:54

Felvásárolná a Spotify-alapítója az Arsenalt

A Spotify vezérigazgatója és alapítója, a svéd Daniel Ek felvette a kapcsolatot Stan Kroenke Arsenal-tulajdonos családjával, hogy ajánlatot tegyen a Premier League klub megvásárlására, de a felvásárlás elhúzódhat - mondta a korábbi francia válogatott Thierry Henry.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
09:09

Kiderülhetnek a részletek Mészáros Lőrinc erőműeladásáról

Kiderülhet, miért kerül a magyar adófizetőknek sok milliárd forintba a veszteséges Mátrai Erőmű, amelyet az MVM állami energiaholding vásárolt meg Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó érdekeltségeitől.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
28.
14:22

Felvásárlási láz: az MNB-alapítványos cég 58 milliárdért vett két irodaházat

A magyar Wingholding eladta két Duna-parti, Infoparkban lévő irodaházát, amelyek bérlői az Ericsson és az Evosoft vállalatok. A vevő, 160 millió euróért, a GTC Magyarország Zrt. - ennek tulajdonos cégében tavaly szerzett többségi tulajdont a magyar jegybank alapítványának befektető cége, az Optima.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
12:32

Mégsem teszi rá a kezét a Discordra a Microsoft

A járvány alatt online játékosok chatszobájából általánosan használt szolgáltatássá váló Discordot mégsem veszi meg a Microsoft. A cég inkább egyedül folytatja.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
15.
16:29

Ha ez bejön, az OTP-leány lesz a legnagyobb bank Szlovéniában

Magyarország legnagyobb bankja, az OTP tárgyalásokat folytat a szlovén Nova KBM bank amerikai tulajdonosaival, az Apollo magántőke alappal, hogy mintegy egymilliárd euróért megvásárolja Szlovénia második legnagyobb bankját. Nem hivatalos információk szerint még nem született végleges döntés. Egy esetleges vásárlással a bank Szlovénia legnagyobb bankjává válna.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
18:18

Úgy tűnik, nincs napirenden a Telenor eladása

A PPF befektetői csoport egyelőre nem tervezi értékesíteni telekommunikációs portfólióját, amelybe a magyar Telenor 75 százaléka is beletartozik. Ez derül ki abból az interjúból, amelyet Ladislav Bartonicek, a cég vezetője adott a cseh Seznam Zprávy portálnak és melyet a HWSW.hu szemlézett.

Szerző(k): Szász Péter
04.
13.
12:31

Német diagnosztikai vállalatot vett a magyar sikercég

A magyar 77 Elektronika-cégcsoport megvásárolta a német piacon második legnagyobb reagenscsík gyártónak számító Analyticon Biotechnologies AG-t. Az akvizíciójával a magyar orvostechnikai vállalat célja, hogy saját tulajdonában tudja az általa gyártott vizeletvizsgáló automaták működtetéséhez szükséges reagenscsíkok gyártását is. A tavalyi árbevételük meghaladta a 31 milliárd forintot.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
13.
08:24

A Microsoft megveszi a Siri fejlesztésében is részt vevő céget

A Microsoft szándéknyilatkozatot írt alá, hogy megvenné a Nuance nevű, főleg beszédfelismerő algoritmusok fejlesztésében piacvezetőnek számító céget - írja a PCWorld.

Szerző(k): Szász Péter
04.
11.
11:49

Újabb, különös mellékhatást okoz a járvány

A koronavírus-járvány, majd az ezzel összefüggő vakcinafejlesztés olyan vállalati modellt hívott életre, amelyet korábban a cégek, mint 19. századi, ósdi maradványt eltemettek. Nem csupán ez a két körülmény szól azonban a régi vállalati szervezet mellett.

Szerző(k): Komócsin Sándor