fiat

05.
11.
07:42

Lassan fogyásnak indul Kína népessége

Kína népességnövekedése a 2020-ig tartó évtizedben az 1950-es évek óta vezetett hivatalos feljegyzésekben szereplő legalacsonyabb szintre esett vissza, és ezzel tovább fokozta a Pekingre nehezedő nyomást, hogy erősebben ösztönözze a párokat több gyermek vállalására. 2016 és 2019 között az éves születési ráta többnyire csökkent. A lakosságszám így is 1,4 milliárd fölé nőtt.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
21:38

Vakcinaregisztráció: elmaradt a roham, tízből négy 16-18 év közötti jelentkezett oltásra

Az oltási munkacsoport vezetője szerint 60 ezer fiatal regisztrált péntek éjfélig a 16-18 éveseknek meghirdetett oltási akcióra - derül ki az RTL Híradóból. Az MTI információ szerint 84 ezren jelentkeztek.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
08.
12:59

Bejelentették a fiatalok oltási regisztrációjának részleteit, védettségi igazolványok is igényelhetők

A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta György István, Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
16:30

EU-csúcs: a foglalkoztatás növelése és a szegészség visszaszorítása is napirendre kerül

A koronavírus okozta járványhelyzet, a járvány visszaszorítását célzó intézkedések áttekintése, valamint az európai szociálpolitikai menetrend meghatározása szerepel az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek a portugáliai Portóban, pénteken kezdődött kétnapos, nem hivatalos találkozójának középpontjában - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
14:05

Nagy pénztől esik el Elon Musk

Komoly bevételről kénytelen lemondani a Tesla, miután emissziós kreditjeinek legfőbb vásárlója felhagy ezek beszerzésével. A Tesla profitgyártása alapvetően a kreditek eladására támaszkodik, így akár bajba is kerülhet.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
06.
18:33

Bevihetik az erdőbe Franciaországot a fiatalok

Marine Le Pen, a franciaországi radikális jobboldal vezére érezhetően népszerűbb ma a fiatal választók körében, mint az előző, 2017-es elnökválasztás idején, miközben pártját, a Nemzeti Gyűlést idősebb támogatói sem hagyták el.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
16:36

Pfizer-vakcina: a 12-15 éves korosztálynál vizsgálja a használatot az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte annak értékelését, hogy a Pfizer és a BioNTech vállalatoknak az új típusú koronavírus ellen (SARS-CoV-2) kifejlesztett vakcinája alkalmazható-e a 12-15 éves korosztály esetében - közölte az uniós ügynökség hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
15:11

A brexit fekete napja lehet a csütörtök

Skóciában a lakosság nagyjából fele-fele arányban megosztott abban a kérdésben, hogy ki kellene-e válnia az országnak az Egyesült Királyságból vagy sem. Az átlag azonban szokás szerint eltakarja, mekkora a különbség a különböző korcsoportok álláspontja között.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
02.
21:10

Hétfőn érettségi, így készülnek az iskolák - csak írásbeli lesz

Tavaly óta online oktatásban készültek a hétfőn érettségiző diákok. Egy teremben maximum tíz vizsgázó lehet és a felügyelő tanároknak több óvintézkedést is be kell tartani, például egymástól mindenkinek másfél méteres távolságra kell lennie. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint nagyobb biztonságban lennének a tanulók, ha hamarabb kezdték volna a beoltásukat - hangzott el az ATV Híradóban.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
30.
14:55

Új fejlemény a vakcinaregisztrációval kapcsolatban

Mostantól már a 16 és 18 év közötti fiatalokat is lehet regisztrálni az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A 16-18 évesek oltása május 10. után kezdődik majd Pfizer-vakcinával. Az oltás a 16. életévet betöltött fiatalnak adható. Az oltás részleteiről és annak pontos időpontjáról a későbbiekben adnak tájékoztatást a koronavirus.gov.hu-n megjelent közlemény szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita